– Vi havde nu gået i rigtig mange nætter uden at mærke noget som helst, fortæller Axel Bjørn Pedersen. – I denne uge formåede jeg dog at fange en fantastisk fisk på omkring de 60 cm på bulefluen lige som det var blevet helt mørkt, men siden da havde vi intet fanget. Min ven Max havde haft en del fisk oppe til fluen, men ikke nogle, der ville tage bulefluen ordentligt.

– Det var blevet natten til fredag, og vi kørte til åen. Det stod ned i stænger, så vi valgte at tage hjem og slappe lidt af, før vi igen ved omkring 03-tiden drog afsted mod åen. Det stod stadig ned i stænger, så vi ventede til regnen stilnede af og lyset kom frem. Det var tydeligt at se, at åen var steget efter nattens regnskyl. Desuden var den ret grumset, og lidt grøde flød rundt i overfladen.

– Efter en times fiskeri, da det var blevet ret lyst, rejser der sig lige pludselig en ordentlig bølge bag min flue, men det var lidt svært at tro sine egne øjne efter så mange nætter uden fisk. I realiteten skal man helst give fisken en lille pause før man kaster igen, men det har vi gjort så mange gange uden at de er kommet op efter den igen, så jeg lagde min kæmpestore sorte bulefluen ud i strømmen igen. Efter få indtag eksploderer overfladen, og en rigtig god fisk har taget fluen. Jeg råber på Max, og han kommer løbende i fuld fart med nettet. Efter en meget nervepirrende og dramatisk fight med flere spring, kan vi til sidst lande en frisk og blank fisk på 64 tykke centimeter! Alt jeg havde drømt om! 

 

Harald Nyborg

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This