I løbet af den seneste måned, har vi på redaktionen hørt om enkelte fangster fra lakseøen, Bornholm. Men nu går den ikke længere: Laksesæsonen er for alvor i gang. Det beviste Kim Finne i dag, da han var på Østersøen ombord på sin båd, Eastside 2.

Mange af jer kender sikkert allerede Kim. Dels fra hans guidede lakseture på Bornholm, dels fra sidste måneds Fisk & Fri, hvor hans flotte båd prydede to sider af bladet i artiklen Jackpot i tunbingo.

I dag stævnede han så ud fra Nexø i jagten på Østersøens sølv: – De to tilbageværende erhvervsbåde på Bornholm har fisket rigtigt godt, i løbet af den sidste halvanden uge, så da vinden i dag viste sig fra sin bedste side, var jeg ikke i tvivl om, at et var tid til en tur på havet, fortæller Kim, og fortsætter:

– Jeg startede 14 sømil ret øst fra Bornholm, da der ligger nogle kanter jeg gerne ville prøve dem af. Desværre gav det ikke noget, men to sømil længere mod land stiger vandtemperaturen, og så sker der noget, lyder det fra en glad Kim, der uddyber:

– Knarren hyler på det ene af mine nye Tekota A hjul, som jeg havde glædet mig til at prøve. En laks havde taget et blink i overfladen, og endelig – sæsonens første store laks var i hus, fortæller Kim begejstret og tilføjer, at laksen vejede 12,1 kilo.

Som om det ikke var nok, fik den dygtige fiskeguide to laks mere, mellem seks og syv kilo, i løbet af den næste halvanden time. De blev også taget i overfladen, hvilket er lidt unormalt for årstiden, fortæller Kim.

Hvis du drømmer om en tur efter de bomstærke fisk, og samtidigt har lyst til at blive klogere på trollingsfiskeriets glæder, har Kim åbnet for bookningen, og kan kontaktes på 20133289, eller via hans hjemmeside www.eastsidetrolling.dk

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This