– Den 1. maj var den dag mig og min far havde ventet på med længsel, fortæller Lasse Jørgensen på 13 år. – I år har fredningsperioden føltes ekstra lang efter en vinter uden at kunne fange en eneste gedde. Mig og min far have aftalt, at turen den 1. maj skulle gå til Silkeborgs forårskonkurrence. Så der var op af sengen klokken 03.30 og afsted fra Kolding kl. 04.00. Puha – det er tidligt, når man er 13 år.

– Vi ankom til Silkeborg klokken 05.15, og så var det ellers i gang med at finde søen og et fiskested, hvor vi troede der kunne være gedder, for vi havde aldrig fisket i Silkeborg før. Vi fandt et spot, godt med siv, et stykke ud i vandet, hvor vi tænkte, at her måtte det være muligt at fange en gedde. Fiskeriet kom vi i gang med kl. 6,30, som konkurrencen tillader.

– Det var en fantastisk morgen med lidt sol og ingen vind; en totalt lækker start på dagen, hvor man også kunne se byttefisk springe i vandet. Vi prøvede at fiske hen over dem uden held. Efter et par timer uden bid, hvor næsten alt var afprøvet – eksempelvis død agn under prop, død agn på bund, levende agn i flere dybder og mange forskellige woblere, var jeg begyndt at blive nevøs. Jeg sagde derfor til min far, at det går nok i dag ligesom om vinteren – vi fanger ikke noget. Men heldigvis var jeg toldmodig og fra vores mange ture sidste forår viste jeg og min far, at der altid er en bidperiode ved 10.00 tiden. Og ja – ganske rigtigt. Efter at jeg havde kaste min agnfisk ud langs nogle siv 8-10 meter fra land kom det længe ventet hug kl. 9.40.

– Proppen løb pludselig hen over vandet, og efter et par meters udløb gik proppen helt under og den tog bare line nu. Så begyndte adrenalinen at pumpe vildt i min krop. Jeg fik givet tilslag, og så begyndte kampen med gedden, som jeg efter noget tid vandt, og gedden kom på land. Hurtigt kunne jeg hurtig se, at det var ny PR for mig, for den var 90 cm, lang og rigtig tyk. Vi fik den dog ikke vejet, for vægten var itu.

– Både mig og min far havde nu en lykkefølelse i hele kroppen efter denne oplevelse, og der blev givet en masse håndslag til hinanden, og så skulle jeg lige sidde i fiskestolen og slappe lidt af samt fordøje oplevelsen. Resten af dagen prøvede vi alt muligt men fik ikke flere bid. Alt i alt en fantastisk dag ved vandet, og glæder mig allerede til mange flere ture efter gedder her i foråret. Gedden kom selvfølgelig tilbage i vandet, slutter han.

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This