– Det er ikke altid lige let at fange en af de eftertragtede havbars på den jyske vestkyst. Det kan Niels Christian Pedersen fra Ålborg skrive under på. – Jeg har altid drømt om at fange en havbars, så i år besluttede jeg mig for, at det skulle være. Jeg startede i sensommeren, men havde hele fem ture til både Svinkløv og Hirtshals – uden så meget som en eneste fisk…

– Her i går besluttede jeg mig dog for at gøre et sidste forsøg. Da jeg kom frem til Hirtshals, var der godt nok østlig fralandsvind, men bølgerne var store og vandet temmelig farvet. Jeg besluttede mig dog for at prøve alligevel, nu hvor jeg var kørt så langt for at fiske. Det var relativt lavvandet, så jeg kunne let gå ud på 1. revle og affiske mellem revlerne. Jeg fiskede i halvanden time med et hjemmelavet ambulancerødt blink på 30 gram, før jeg pludselig fik at godt livligt hug langt ude i kastet. YES – tænkte jeg – endelig!

– Havbarsen fightede fint, men jeg tog den hårdt, for denne fisk den SKULLE bare på land efter al det slid. Jeg gik gradvis baglæns, mens jeg fightede den flotte fisk, og det lykkedes mig at kane fisken perfekt op på land, netop som en lille familie kunne hjælpe mig med at fotografere fisken, der var 47 centimeter og derfor godkendt til en hjemtagning. Fisken, som smagte fortræffeligt, vejede 1,28 kilo, slutter han

Har du selv været ude efter havbars, her hvor sæsonen lakker mod enden – så skriv til os på jb@fiskogfri.dk eller sms til 30 70 02 36.

 

Boatshow 2023

 

En flot havbars fra Vestkysten ved Hirtshals.

En flot havbars fra Vestkysten ved Hirtshals.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This