Swedfishing AB’s teamfisker Kristian Graubæk var på en enkelt overnatning i weekenden, hvor Butterfish boilien skulle testes som vinteragn:
– Jeg har fundet et mindre snigervand, som jeg har fulgt igennem efteråret og vinteren, fortæller han. – Her har jeg observeret søen og set efter tegn på karperne. Og stort set hver gang, har der været tegn på aktivitet, selvom søen har været med is. Typisk har det været renskrubbede lerpletter, hvor nogle bliver brugt i kort tid og andre holder længere. Men sjældent mere end to måneder af gangen.
– I onsdags så vejrudsigten for weekenden lovende ud med varme og sol, så der blev der fodret med et par håndfulde pellets, lidt majs og nogle knuste Butterfishboilies. Ved ankomsten i weekenden kunne det konstateres, at fodringerne var rippet, og de renskrubbede pladser var blevet større. En god karpe sprang fri af vandet ved middagstid, så med stor begejstring og en snert af fiskefeber, blev taklerne lagt ud.
– I løbet af dagen var der systematiske linenap, som indikerede, at fiskene cruisede rundt langs med en grødekant. Et takel blev skiftet til et zigrig 1,5 meter under overfladen på 5 meter vand. Dette gav ikke noget, men der var dog heller ikke flere ”linere”. Ved midnat kom hugget så på en af fodringerne med boilies. Kort og hidsigt, men fisken satte sig desværre i grøden. Så var det ellers afsted i båden og ud til fisken i den kraftige lavtryksvind. Efter lidt anstrengelser fik jeg fat i linen og kunne trække grøden, som hang fast i inlineblyet – op fra bunden. Da fisken kom fri, tog den et par korte udløb, og herefter blev den nettet sikkert. Det betød, at min fødselsdagsweekend blev krydret med min første februarkarpe – en tyk madamme på 12,2 kg. Kan man ønske sig en bedre gave?
Har du selv fanget en flot fisk, så tøv ikke med at sende 10-15 linjer og et foto til jb@fiskogfri.dk eller sms 30 70 02 36