– Forårets store karpetur nærmede nærmede sig, og i takt med at dagene skred frem, skulle jeg planlægge og forberede, hvad jeg skulle fiske med, fortæller Søren Bøgemose. – Jeg besluttede mig for at give Kiwi Extraordinary fra Specimen Baits et skud kombineret med deres Natural Attraction boilie mix. Så var det i gang med rullebordet og den helt store omgang hjemmerulning.

– Dagen kom, og jeg kunne se frem til fem døgn i en sø, som jeg har fisket i for første gang for 25 år siden, fortsætter han. – Jeg var derfor meget spændt på, hvad den kunne byde på. Grejet blev rigget til og på med en 16 mm Pineapple Absolute Pop-Up og en gang Kiwi boilies ud på foderpladsen. Allerede efter 30 minutter havde jeg den første kontakt til en af søens karper. Desværre mistede jeg den i nogle snags på bunden. Øv! Torsdag morgen havde jeg endnu et run, men den satte sig under nogle grene på bunden. Så jeg var mildest talt ved at rykke hårene af mig selv. Desværre skete der ikke mere den dag. Fredag morgen efter kl. 6:30 kørte den samme stang igen, så ud i båden og vupti – en flot spejlekarpe på 9,6 kg. Resten af dagen forløb uden flere hug.

– Den næste morgen efter kl. 5:45 var der igen kontakt med en af søens skælkarper på 9,2 kg. Fiskene var tydeligvis mest morgenaktive, og måske skulle man sætte uret herefter. Men allerede klokken 11:00 kørte den igen. Desværre mistede jeg også den i en snag. Igen i løbet af eftermiddagen stak det af, da der kl. 17:10 var kontakt og en af de store fisk kom til syne. Det var en 14,5 kg spejlkarpe – en rigtig tyksak. Endnu engang kl. 20:10 kørte den anden stang, og en lille fin spejlkarpe på 4,5 kilo kommer ind over netrammen.

– Sidste morgen blev jeg vækket ved 7-tiden af min bidmelder, da en smuk spejlkarpe på 9,5 kilo, ville lægge vejen forbi. Resten af dagen forløb uden noget andet end sol fra en skyfri himmel. Henad aftenen tog vejret en drejning, og det blæste kraftigt op med vindstød op til 11 m/s. En lille fin skælkarpe på 4,6 ville dog fightes, og det gik ikke stille for sig. Gummibåden røg fra den en side til den anden, men ind kom den dog. Vejrudsigten lovede kort før midnat vindstød op til 16 m/s, så jeg valgte at hive stikket og få mine stænger op, da jeg ikke ville risikere, at en fisk ville sætte sig i en snag uden at jeg havde mulighed for at befri den. Man kan roligt sige, at mit forår er skudt ordentligt i gang nu. Knæk og bræk derude, slutter Søren Bøgemose.

 

Hvidovre Sport Black Friday

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This