– I starten af marts lagde jeg ud med at fodre 2-3 gange om ugen i en sø, som jeg ikke havde fisket i før, fortæller Nicklas Asmussen. – I tiden før starten af fodringen, blev tiden brugt med marker stangen og polaroidbrillerne.

– Planen blev lagt, og jeg besluttede mig for at fiske to spots. Første spot var på hård sandbund og cirka tre meter vand, og det andet var i 5-10 centimeter grøde på 1.5 meter vand med en masse højt stående grøde rundt om. Der er generelt meget grøde i søen, så der skulle bruges tid på at finde spots som kunne fiskes.

– Efter fjorten dages fodring blev det tid den første tur. Jeg ankom til søen ved omkring klokken sytten, og fik lagt mine to stænger ud på mine spots. Begge stænger fik et Heli Save Leader med et 60 grams lod kombineret med et blowback rig og en størrelse 4 krog. Krog agnen bestod af Kraken Wafter, Nutty Crunch Wafter samt en White Nutty 14 milimeter boilie med en gul plastik majs fra Vitalbaits.

– Mørket faldt på, og den varme pose kaldte. Klokken halv elve om aftenen kom det run, jeg havde arbejdet på. En vild, hård og tung kamp gik i gang, og nogle minutter efter kunne jeg lande en smuk gylden skælkarpe i mit halvt frosne net. Fik fisken op på måtten og fik den vejet. Vægten sagde 11.4 kilo. Efter nogle billeder blev fisket genudsat i den helt vindstille sø.

– Det gav helt vildt blod på tanden at kunne lande så fin en fisk som den første, så de næste seksten dage blev det til seks overnatninger med elve fisk på land med et fint gennemsnit alle over 6 kilo og de største på 8 – 8.4 – 8.6 – 9.2 – 9.9 – 10.2 og 11.4 kilo. Allesammen skælkarper.

– Nu forsætter mit projekt hen i april, og forhåbentlig får jeg en af de store spejlkarper, som skulle være i søen. Fodringen forsætter to til tre gange om ugen med ca. 1.5 kilo per gang. Efter, at jeg har fisket karper i over ti år bliver man aldrig træt af, når et projekt lykkes så godt og succesfuldt. Et vellykket fodringsprojekt koster mange timer ved søen, både uden og med stang i vandet, men det gør bare fangstlykken meget større, slutter Nicklas.

 

Tohatsu

 

Nicklas karpetakel

Her kan du se det takel Nicklas har haft succes med på de sidste karpeture.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This