– Da jeg har en uges ferie, og vi ikke har nogen familieplaner, er det allerede besluttet, at denne uge skal forgå ved åen, skriver Allan Seifing til Fisk & Fri. – Da jeg svinger ind på pladsen ved 20-tiden, kan jeg se, at der allerede holder tre biler på pladsen. Øv – tænker jeg; man vil jo helst gå alene. Nå pyt, jeg starter fiskeriet med min fortrukne spinner – en FC Compact i 13 gram. Jeg skal love for, at den har leveret fisk på stribe denne sæson.

– Jeg starter fiskeriet nedstrøms stille og roligt. Egentligt har jeg ikke den store tro på det, da jeg ved, at tre personer allerede har været over stykket. Men man ved jo aldrig. Kort tid efter kommer de tre fiskere dog gående forbi mig, hopper ind i deres biler og kører hjemad. Fedt – så har jeg stykket for mig selv med cirka 1,5 time tilbage, inden det bliver mørkt. Jeg beslutter mig for at give åen en halv times ro, inden jeg begynder, så jeg sætter mig i græsset og nyder stilheden samt naturen.

– Da jeg begynder igen og kommer ned til første spot, tager jeg et kast på tværs af åen. Der sker ingenting. Så tager jeg et kast opstrøms langs egen bred, tager to omgange på hjulet og så stopper spinneren brat. Jeg når lige at tænke, at der plejer ikke at være noget at hænge fast i under den brink, da stangen giver to dybe dunk. Med det samme kan jeg mærke, at det er en god fisk. Havørreden går dybt, og det første minut ser jeg ikke fisken. Pludseligt tager den et voldsomt udløb opstrøms, og da der hænger træer ud over åen, bliver jeg nød til at ligge maksimalt pres på for at få vendt fisken. Det lykkes, men med det resultat at fisken springer en meter ud af vandet og slår voldsomt med hovedet. Heldigvis sidder spinneren lige i saksen.

– Med nerverne uden på tøjet går der cirka 10 minutters intens fight, og fisken går ud af vandet tre gange. Men – til sidst kan jeg efter tredje forsøg liste den flotte fisk over netkanten. Jeg får hurtig afkroget, og mens fisken ligger i nettet i vandet, finder jeg kameraet frem og får gjort klart til billede. Sikke en fisk. Den er 80 cm, og jeg skyder den til ca 7,5 kg. En virkelig en flot fisk – sikke en bredside.

– Efter et hurtigt billede får den flotte fisk friheden igen, og det er en super fed oplevelse at se den nærmest eksplodere ude i åen. Ja fotografevnerne kan diskuteres, men det skulle helst gå lidt hurtigt, når den skulle have friheden igen. Sikke en sæson jeg har haft med de fem største på 70-72-78-80-82 cm og en håndfuld fra 67 og ned til 42 cm. Den sæson bliver vist svær at overgå.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This