– Hold nu kæft en vild eftermiddag, fortæller Jan Ibsen, der havde taget sin otteårige knægt Willas med ud at fiske. – Dappefiskeri med brød i overfladen efter karper hører bare til noget af det mest spændende fiskeri overhovedet. Man sniger sig i slowmotion langs med bredden for ikke at skræmme de store sky fisk, der langsomt passerer forbi få meter fra én. Her kan det være lidt svært at få en 8 årig på det vildeste adrenalin kick med fiskefeber til ikke at lave for hurtige bevægelser.

– Jeg havde med vilje valgt en kraftig line 0,40 line, da søen har meget grøde, for karperne er snu fisk, der ved, at sikkerheden er at finde i den tætte grøde, hvilket ofte fører til en sprængt line, hvis man er for let udrustet. Karper er stærke, og de er ikke lige til at stoppe, når de for fuld skrue møver sig ind i sikkerhed. Men – gang på gang steg de snu fisk sig op til brødet og så linen, hvorefter de spiste al brødet uden om krogen. De bed bogstaveligt talt ofte lige præcis til krogspidsen, uden at få den ind…Vildt at se.

– Willas var rystet over deres klogskab, og løsningen var tynd 0,23 flourcarbonline, der er sværere at se i vandet, men prisen er, at den er lige spinkel nok. Efter skiftet til tyndere forfangsline gik det stærkt, og snart var Willas første græskarpe på land. Den vejede 1,8 kg. Dernæst fik han en på 2,8 kg, og pludselig ud af ingenting steg en kæmpe på 5,5 kg op og inhalerede brødet. Vi var kommet i karpehimlen. Søens mest sky fisk var dog en guld græskarpe, og i sidste minut lykkedes det at lande den smukke fisk på 4 kilo. Sikken eftermiddag!

 

Boatshow 2023

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This