– Ligesom sidste år var jeg sammen med min far taget en tur til Skjern Å, for at deltage i laksepremieren, fortæller Anders Meldgaard Andersen. – Jeg havde henover vinteren selv været i gang med at lave spinnere, og jeg skal da love for, at de fik en fornem debut.

– Efter en god times tid, kom jeg ned mod et sving, hvor der gik 5-6 fiskere foran mig, men på trods af, at de lige havde gået over vandet, så kom der pludselig et tungt hug. Efter en kort fight kunne jeg lande en smuk blanklaks på 93 cm og 8,3 kg. Det var en flot dag ved åen, og der var naturligvis rigtig mange mennesker, hvor snakken lystigt gik i mellem de mange kast.

– Bedst som jeg troede, at dagens fiskeri var slut, og havde sat kurs mod bilen, ringede min far, at han havde set en laks springe samme sted, som jeg fik min præmiere laks sidste år. Jeg gik ned til ham, og efter at han havde fisket over den to gange, gik jeg bag ham med min hjemmelavet spinner. Efter seks til syv kast stoppede spinneren op ude midt i åen – så tog den ellers fat. Vi kunne se efter et spring, at det var endnu en smuk blank forårslaks – som fightede det bedste, den havde lært. Min far fik æren af at lande den i nettet, hvor den blev målt til 91 cm. Efter et par hurtige billeder, fik den smukke stærke laks friheden igen. Jeg havde aldrig nogensinde på præmieredagen regnet med, at jeg kunne fange så to fine laks, og det er lidt af en drøm, som er gået i opfyldelse. Jeg har nu æren af, at komme ind i meget eksklusiv klub.

 

Grejshoppen

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This