– Det var den perfekte dag, jeg valgte at starte efterårsfiskeriet efter sommeren, beretter Steffen Bak Schultz. – Jeg havde aftalt med min ven Dan, at vi tog en morgentur til Stevns. Jeg sov derfor hos ham, så vi kunne komme afsted i god tid. Da vi vågnede og fik kigget på forholdene igen, blev vi enige om at vente til middag, da der ville blive højvande igen ved 13 tiden.

– Da vi ankommer til kysten, ville jeg til højre og Dan til venstre, men da jeg altid fisker revet til højre på strækket, tænkte jeg at lade Dan bestemme, og det var ikke et dumt valg. Vi ramte pladsen med godt gang i vandet, sydgående strøm, kakao farvet vand samt ålegræs. Det var værst helt inde, men der skulle arbejdes for det – og det var 2-bissen vs. DC Lures. Efter en halv time smider jeg en god fisk efter ét minuts fight. Pis! Der forsvandt efterårets første sølv hurtigt i de kakaofarvede bølger med skum på toppen. Det gav en saltvands indsprøjtning, og optimismen var på nu toppen. Der gik flere timer, uden at der skete noget. Herefter lægger jeg 2-bissen i et skråt kast over mod en stor sten og et monstertake bliver udløst, samtidig med at en ordentlig tyk grisebasse springer fri af vandet. Efter en konge fight, kunne jeg lande den tykke skønhed, som du kan se på fotoet: Tyk og stål blank, som vi elsker dem. Havørreden var 65 cm og godt i stand, så den har vel vejet i omegnen af de 3,5 kilo. Dan smed også en fisk og havde et par kontakter. En kanon start på efteråret!

Har du selv haft succes på kysten, så send os en mail til jb@fiskogfri.dk eller sms til 30 70 02 36 med din fangstberetning og et godt foto.

 

Boatshow 2023

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This