– Vinteren nærmer sig, og med faldende vandtemperaturer kommer de store overspringere helt tæt på kysten, skriver Stefano Cinus. – Forventningerne var derfor store, da vinden havde blæst meget hele ugen på Stevns. Om natten skulle vinden falde ned og dreje med konsekvent gode chancer for grumset vand under fiskbare forhold.

– Fiskeriet startede meget tidligt om morgenen, da det stadig var mørkt inden solenopgang. Da jeg kom til det første spot, var vandet let grumset, men strømmen var desværre ikke helt så stærk, som jeg satsede på. Efter cirka en times fiskeri var det blevet lyst, og jeg besluttede at skifte til et spot med lidt mere strøm tæt på land, og hvor jeg vidste, at vandet kunne være mere grumset.

– Da jeg kom til det nye spot, så vandet bare fantastisk ud. Der var ikke så meget gang i det, men vandet var grumset, der var strøm tæt på land og stigende vand. Jeg riggede hurtigt et rotationsblink i rå, som jeg selv laver, hvorefter jeg startede jeg at affiske et stor rev med lavt vand.

– Langsom indspinning og et meget langt spinstop gav et kontant hug. Fisken sprang ud fri af vandet flere gange, men efter flere gode udløb og en voldsom fight kunne jeg endelig få den i nettet. Det var en stor overspringer, en af de flotteste blanke hanfisk i top kondition jeg har set længe. Jeg tog et par hurtige billeder, hvorefter fisken blev genudsat. Efter jeg havde sat havørreden ud, tabte jeg tre fisk, men det var lige meget, for dagen var allerede reddet med den suveræn fisk, slutter Stefano.

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This