– Så var påsken skudt i gang med renovering af fritidshus på Langeland, men for at få et lille afbræk i arbejdet tog jeg min bedre halvdel med på hendes første havørred tur, fortæller Rene Voltelen til Fisk & Fri. – Det gik heller ikke længe, før Christina havde sin første fisk! Det var en fin 50 cm blankfisk, som havde snuppet hendes gennemløbsblink.

– Jeg fiskedes vanen tro med flue på mit lette grej, fortsætter han. – Der gik ikke længe før Christina igen havde hug og fast fisk, som røg af. Hmmmm… Endelig fik jeg mit første hug, og efter et par strip mere i fluen fik jeg også ”fast fisk”, som desværre også røg af. Vi blev enige om at skifte plads efter lidt tid uden aktivitet. På den næste plads gentog Christina scenariet med fast fisk, kort efter vi startede fiskeriet, men det var en lille målsfisk, som hurtig røg i baljen igen.

– Jeg var nu ved at erkende, at jeg nok var godt i gang med at få røv af en rookie havørredfisker. Jeg gik lidt længere ned af stranden for at fiske et rev, som jeg tidligere havde haft godt med succes på. Jeg havde kun lige tænkt, at der burde være fisk på det rev i dag, da det gav et kæmpe ryk i min pinke Baitfish, som blev taget af en god fisk.

– Fisken hamrede afsted mod det dybe vand, og tømte min linebakke på få sekunder. Jeg kunne nu fighte den på hjulet, og efter nogle lange udløb kunne jeg nette en stærk og træt 78 cm stålblank havørred med løse skæl på 4.7 kilo! Den fine fisk reddede min værdighed på målstregen, også selv om Christina smed en fin fisk efterfølgende, slutter han.

Har du selv været ude med snøren og har haft en god oplevelse, så husk at kontakte redaktionen på jb@fiskogfri.dk

 

Jans Lystfiskershop

    Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This