– Vores tur starter som så mange andre ture med, at der skal lægges en lille plan, fortæller Casper Nielsen. – Kæresten og jeg snakker lidt om en aftentur til kysten, så hun kan fange sin første hornfisk eller måske en havørred. Vi finder to spots, som vi vil prøve, og hvis alt er dødt, så vil vi samle lidt muslinger og nyde udsigten.

– Ved første spot spiser vi aftensmad i bilen ved 19 tiden, og så går vi derefter mod kysten. Der går ikke længe, før den første fisk hugger. – Er det en sild, spørger hun. Hun har set, at det er en bette fisk. – Nej, det er sgu´ en smolt får jeg råbt tilbage.. Det er en lille havørred på 15 cm, som hurtigt får sin frihed igen. Jeg er lykkelig over at se den næste generation i fjorden har stor appetit. Min far ringer og meddeler, at han allerede er ankommet ved næste spot, og vi aftaler at mødes der inden længe. Jeg når dog at drille ham i telefonen med, at jeg har slået ny PR. Dog med mindste havørred, haha…

– Ved næste spot finder vi hurtigt min far, og vi starter alle tre fiskeriet med cirka 30 meter mellem os med mig i midten. Hurtigt ser vi hornfisk foran os i skæret af solen, som næsten kysser horisonten. Der er dog ingen, der vil have vores blink. Solen rammer vandet og kaster lilla samt røde nuancer i horisonten. Da vælger jeg at skifte til en 14 grams rød/sort OGP Silling, og når at fortælle min kæreste, at jeg tror den ville være god netop nu her.

– Pludselig får jeg et godt hug. Den begynder at trække godt med line af hjulet, og jeg holder den relativt hårdt, men slækker dog bremsen lidt. Da min far ankommer, nærmest løbende i waders med nettet, laver den endnu et udløb. Stille, men sikkert, får jeg den med ind, og min far lister nettet under den og udbryder ”F**k den er stor!”. Da vi kommer på land, kan vi alle se, at han har ret, og vi er alle tre helt oppe at køre over den store blanke fisk, jeg står med. Den flotte havørred er 73 cm og 5,5 kg – en aften, hvor jeg både får den mindste og den største havørred i mit liv; i det flotteste vejr og i det bedste selskab.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This