– Vejrudsigten så godt ud til en tur på Nordsøen her forleden, fortæller Michael Damkjær. – Vi skulle på vores anden tur i min fiskemakkers nye båd – en 23,5 fods Arronet, og vi mødtes på en rasteplads på Mors omkring kl 5.15, da vi regnede med, at der nok var tryk på rampen i Hanstholm – og ganske rigtigt. Det gik nu meget smertefrit at få den i vandet, og snart var vi afsted.

– Vi satte kursen mod det punkt, hvor vi havde haft et godt fiskeri sidste gang. Fisk, det var der, men de ville ikke rigtig noget, så vi prøvede både med sandorm og skalrejer, men de ville stadig ikke noget. Det endte med, at vi kun fik to torsk, så snart sejlede vi videre til det næste punkt, hvor der var et vrag. Her fik min makker ret hurtigt bid, men da den kom op til båden, faldt fisken af. Jeg nåede dog lige at se, at der var tale om en skægtorsk. Jeg fandt derfor hurtigt et forfang med mindre kroge frem, og det lykkedes mig at få to af dem samt lidt kuller. Min makker fik en lange på skalreje, og jeg fik også en enkelt makrel. Vi tog en kuller og skar den i fileter, hvorefter vi begyndte at fiske med agn på vraget i håb om en dansk havkat. Men det viste sig at være langerne, der var i hopla, så det blev til en del mindre langer.

– Efter dette ville vi prøve et nyt sted, så vi sejlede videre. Her var der kuller og et par torsk. Så var det videre til et andet vrag, og her gik der ikke længe, før min makker fik noget stort på, men den smuttede desværre igen. Nu var vi snart rigtig tændte, og det fortsatte med nogle mindre langer. Jeg fik snart et rigtig godt hug, men selv om min bremse var spændt hårdt, så smuttede den ind i vraget og smed krogen igen.

– En time senere og et stykke fra vraget fik jeg et rigtig godt hug igen, og efter lidt tid kunne vi se fisken i dybet. Det var ikke svært at se, at den var stor! Sikkert på dækket viste det sig at være en lange på 137cm og 12 kg, hvilket var en ny PR for mig. Min makker fik også en på vej ind, og den var 88 cm og omkring 5-6 kg, hvilket også var ny PR for ham. Vi var i land igen ved 18-tiden efter en perfekt dag på havet med en ny art og to nye personlige rekorder. På turen fik vi både lange, skægtorsk, torsk, makrel, kuller, mørk sej, rødspætte og grå knurhane. Det næste bliver nok, at vi skal ud på det helt dybe vand efter en af det helt store langer, slutter han.

 

Hvidovre Sport

 

Skægtorsk

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This