– Kalenderen siger efterår, men det dufter nu stadig lidt af sommer, fortæller Morten Nielsen. – Fridagen blev derfor naturligvis brugt på endnu en jagt efter brødspisende karper. Det lykkedes da også tidligt på dagen at få lokket et par mindre fisk til overfladen og nappe fluen i sig, inden fiskeriet for en stund døde lidt ud igen, og efter flere forgæves forsøg var jeg da også tæt på at stikke snuden hjemad igen. Meeeen – det skulle lige have et enkelt skud mere, så jeg besluttede mig for et frisk flueskift og en halv time mere.

– Det fortryder jeg bestemt ikke for efter flere forsøg på at lægge fluen ud til de fisk, der kunne spottes, dukkede en af de helt store karper pludselig op – og steg langsomt til overfladen. Jeg tror jeg nåede at holde vejret i, hvad der føles som flere minutter, inden den forsigtigt nappede fluen i sig, hvorefter en vild kamp kunne begynde. Der var ingen tvivl om, at det var både en stor og stærk fisk, så jeg måtte da også i flere omgange sætte i løb efter den for at holde en ordentlig kontakt mellem fisk og line.

– Efter længere tids fight overgav den sig dog og gled sikkert i nettet, hvor jeg med det samme kunne konstatere, at jeg aldrig havde landet en større fisk på fluen. Vægten skulle da også lige dobbelttjekkes for at være sikker, og den var sku go nok: Det var en hele 7.9 kg tung fluefanget skælkarpe – og uden tvivl en klart ny PR.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

Her kan du se den brødflue karpen lod sig overliste af.

Her kan du se den brødflue, som karpen lod sig overliste af.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This