– Weekendens regnvejr satte en stopper for det planlagte natfiskeri, da åen steg og vandet blev brunt, fortæller Daniel Brodersen. – Heldigvis havde min makker og jeg medbragt de synkende liner på baggrund af de ustadige vejrforudsigelser.

– Lørdag morgen startede vi fiskeriet i Kolding Å i håbet om, at der var kommet friske fisk efter fredagens regnvejr, men da vi efter flere timers fiskeri hverken havde set eller mærket noget, indstillede vi vores søgen for en stund. Vi kørte efterfølgende længere op i åsystemet, for her var der meldinger om fangst af fisk, så troen på fiskeriet vendte fluks tilbage.

– Efter at have fisket yderligere et par timer, var der endelig bud efter fluen. Den tog hårdt ved egen brink, men krogen slap sit tag. Heldigvis skulle der ikke gå længe, før der igen var bud efter fluen. Denne gang vendte og tog en fisk min flue ved modsatte brink, og den blev siddende. Efter en rask fight landede jeg en fisk på 58 cm, så turen var reddet og vi holdt en velfortjent frokostpause.

– Efter endt pause var vi tilbage på strækningen, for at se om der skulle være flere fisk. Der gik ikke længe, før min flue blev stoppet midt i åen og et par tunge rusk efter opstramning, vidnede om en god fisk. Fisken drønede efterfølgende som et lokomotiv op ad åen med en stor trykbølge og jeg måtte sætte efter. Jeg fik tilkaldt min makker og efter en håndfuld minutters tovtrækkeri gled fisken i nettet. Det var en stor, smuk og vægtig dame på 81 cm, som trods en dyb krogning, kunne genudsættes. Hun kan nu forhåbentlig fuldende sin rejse med dette lille bump på vejen.

 

Tohatsu

 

Daniel Brodersen genudsætter sin flotte havørred i Kolding Å.

Daniel Brodersen genudsætter sin flotte havørred i Kolding Å.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This