Normalt forbinder man ikke vintermånederne med karpefiskeri, men de rekordhøje temperaturer har haft betydning for fiskenes aktivitetsniveau. Der er således rapporteret om adskillige karpefangster i januar og februar fra mange forskellige steder i landet. Henrik Carl fra Brønshøj dyrker ofte karpefiskeriet, men han var egentlig taget på ørredfiskeri, da han fik øje på en flok aktive koikarper langs rørskoven i en mindre sø.

– Hurtigt blev der rigget om til medefiskeri, og en regnorm blev sat på krogen, fortæller han. – Den blev præsenteret, så den sank langsomt ned blandt karperne. Først virkede de helt uinteresserede, men efter et par forsøg blev den mest farvestrålende af fiskene alligevel nysgerrig og inhalerede ormen. Fighten var meget behersket i det kolde vand, men hvad den manglede i kamplyst, havde den i udseende. En gudesmuk koikarpe med kæmpestore spejlskæl var en realitet. Det er altså ikke hverdagskost om vinteren! Efter et par hurtige billeder fik den naturligvis sin frihed igen, slutter Henrik Carl.

Har du selv fået lyst til at prøve efter karper her i det alt for tidligt spirende forår – så er det normalt lettest at få et hurtigt resultat ved at fiske lidt op ad dagen i lavvandede vige, hvor solen hurtigere får varmet vandet op. Brug ikke for fedtholdige agn, men i stedet agn med høj opløselighed i vand, som lettere spreder duftstofferne i det kolde vand.

Send os en mail eller ring på 30 70 02 36, når du har fået årets første karpe – så deler vi den gerne med Fisk & Fris bruger her på sitet.

 

rygsække Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This