– Efter tre timers fiskeri stopper spinneren pludselig ude midt i åen, og jeg er ikke i tvivl, beretter Rasmus Jensen. – Det er en stor fisk! I fem minutter står den bare i det hul, hvorfra den kom ud af for at tage den store dobbeltbladede spinner.  Der flyver tusind tanker igennem mit hoved, mens jeg prøver at lægge max pres på fisken – “Hvordan er krogholdet”? er nok det, der fylder mest! På nuværende tidspunkt er jeg meget godt tilfreds med, hvordan fighten er forløbet. I denne position bruger fisken ufattelig mange kræfter for at holde bunden, og jeg får tid til at se mig om efter et muligt område, hvor jeg kan lande fisken.

– Med ét begynder den at gå opstrøms cirka 100 meter, hvorefter den går tilbage til udgangspunktet, fortsætter han. – På denne lille gåtur får jeg et glimt af fisken – og det er uden tvivl en PR-laks, og klart større end den, som jeg fik for en uge siden i Varde Å på 6,9 kilo.

– Efter 15 minutter begynder fisken nu at vise svaghedstegn. Den kommer flere gange op til overfladen, hvorefter den tager et par ture til modsatte bred, men ender dybt i det hul, hvor den tog spinneren. Den momentfaste svømmestil afløses af en mere S-formet slingrekurs, og med et giver den store laks op. Stille og roligt glider den nedstrøms, hvor jeg sikkert kan nette den – samt naturligvis lave den obligatoriske sejersdans. Laksen er 105 centimeter og 10,8 kilo, hvilket som antydet er ny PR, slutter Rasmus.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This