– Efter tre timers fiskeri stopper spinneren pludselig ude midt i åen, og jeg er ikke i tvivl, beretter Rasmus Jensen. – Det er en stor fisk! I fem minutter står den bare i det hul, hvorfra den kom ud af for at tage den store dobbeltbladede spinner.  Der flyver tusind tanker igennem mit hoved, mens jeg prøver at lægge max pres på fisken – “Hvordan er krogholdet”? er nok det, der fylder mest! På nuværende tidspunkt er jeg meget godt tilfreds med, hvordan fighten er forløbet. I denne position bruger fisken ufattelig mange kræfter for at holde bunden, og jeg får tid til at se mig om efter et muligt område, hvor jeg kan lande fisken.

– Med ét begynder den at gå opstrøms cirka 100 meter, hvorefter den går tilbage til udgangspunktet, fortsætter han. – På denne lille gåtur får jeg et glimt af fisken – og det er uden tvivl en PR-laks, og klart større end den, som jeg fik for en uge siden i Varde Å på 6,9 kilo.

– Efter 15 minutter begynder fisken nu at vise svaghedstegn. Den kommer flere gange op til overfladen, hvorefter den tager et par ture til modsatte bred, men ender dybt i det hul, hvor den tog spinneren. Den momentfaste svømmestil afløses af en mere S-formet slingrekurs, og med et giver den store laks op. Stille og roligt glider den nedstrøms, hvor jeg sikkert kan nette den – samt naturligvis lave den obligatoriske sejersdans. Laksen er 105 centimeter og 10,8 kilo, hvilket som antydet er ny PR, slutter Rasmus.

 

CFC-bait

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This