– Hvis man fisker laks i Danmark, så ved man, at der kan være meget langt mellem succeserne, skriver Poul Broch. – Der går nemlig ofte mange fisketimer på en laks. Det gælder i hvert fald for mig. For mit vedkommende skyldes det måske, at jeg næsten udelukkende fisker med flue – ganske enkelt, fordi jeg nyder fluefiskeriet mere end spinnefiskeriet.

– Fordi det at fange en laks er lidt af en flidspræmie, så gælder det om at nyde tiden mellem huggene, og det gør jeg rigtig godt med fluestangen. Men – fra tid til anden, når succeserne udebliver, sniger frustrationerne sig ind på mig, og det var faktisk ved at være tilfældet. Efter adskillige ture med fluestangen uden held var det tid til at ændre strategi og finde spinnekæppen frem. Min oplevelse er, at spinnefiskeri efter laks – i hvert fald i Danmark – er den mest effektive metode.

– Søndag morgen satte jeg kursen vestpå mod Storåen. Anden del af kvoten på laks over 73 cm var åben, og jeg ville gerne have en laks til rygeovnen. Jeg startede helt alene på et af favoritstykkerne. Efter et par timer blev jeg forskrækket af et kendt ansigt, som havde sneget op på diget bag mig. Uha man kan godt nok få sig et chok, når man står der i sine egne tanker…

– Vi vekslede et par ord samt ønskede knæk og bræk, hvorpå jeg forsatte mit fiskeri. I mellemtiden havde vejret ændret sig fra overskyet og truende til perfekt laksevejr med drivende skyer og lidt sol ind imellem Jeg nåede vel cirka 10 meter længere opstrøms, end hvor jeg havde stået og snakket – BANG, så var den der! Den huggede lige for fødderne af mig, som jeg trak spinneren op igennem vandsøjlen. Efter et par luftture, et udløb først opstrøms og siden nedstrøms – så den var klar til at komme i nettet, hvorefter jeg kunne ånde lettet op.

– Fisken var en smuk hanlaks på 90 cm og godt 7 kg. Det er helt igennem en skøn følelse, når det lykkes. Heldigvis var jeg ikke alene ved åen, så et par billeder blev det også til. Knæk og bræk derude, slutter han.

Husk, at der er masser af fede artikler om åfiskeri efter laks og havørred på fiskogfri.dk´s artkelarkiv her.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This