– Efter at have set et par store havørreder springe på Djurslands yderkyst skulle det prøves, om jeg kunne overliste dem til at hugge, skriver Dennis Løndal til Fisk & Fri: – Jeg ankommer til kysten i går klokken 22.00, hvor der er tordenvejr, fralandsvind og krystalklart vand, hvilket jeg tænker er lidt svære forhold, så jeg nyder en madpakke inden fiskeriets start. 

– Lidt før klokken et får jeg en lille havørred som genudsættes. Klokken 01.30 hugger en stor havørred, som jeg mister efter en 10 minutters fight, hvilket er en stor skuffelse. Jeg går en tur ned ad kysten, men får ingen fisk. Efter cirka 1 time klokken 03.00 vender jeg tilbage til pladsen med den mistede fisk, hvorefter jeg skifter agn fra wobler til blink. Måske der er flere havørred!

– I tredje kast – helt ude – får jeg et ryk i stangen, og i samme bevægelse bliver der flået 10-15 meter line af mit hjul. Først tænker jeg, at det er et marsvin, som ved en fejl har taget mit blink, for kraften i udløbet er så vild. På et tidspunkt vælter fisken ud af vandet, og i det svage morgenlys kan jeg konstatere, at det er en havørred.

– Efter en udmattende fight kan jeg med et alt for lille fangstnet nette en kæmpe havørred. Hvilken fantastisk oplevelse. Fisken er blank, fed og måler 74 cm. Vægten siger 5,1 kg. Jeg skulle have fisket til klokken 06.00, men jeg må bare tage hjem, da jeg er helt ude af mig selv af glæde i en grad, så jeg ikke kan finde ro. Fisken blev taget på ultra let grej – nemlig en 7 fods stang med kastevægt fra 7-18 gram.

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This