– Dagen startede med, at jeg og min kæreste, Ole, besluttede at køre til Sneum Å fra morgenstunden, fortæller Cecilia Daugaard Jørgensen. – Vi havde egentlig overvejet at tage Kongeåen, men grundet laksekvoten besluttede vi at fiske i Sneum å, hvis heldet nu skulle være på vores side. Vi parkerede ved den såkaldte Transformatorstation ved en 9.30 tiden og begyndte fiskeriet med orm nedstrøms. Det er ikke et sted med specielt dybt vand, så vi gik forholdsvist tjept ned over det første stykke, indtil vi kommer til et stykke i åen med dybere vand.

– Her er en plads, som er svær at fiske, men hvor Ole også sidste år fik sin forårslaks. Vi ved, at denne plads næsten altid holder fisk, og efter 2 minutter på pladsen viser en laks sig midt i åen, da den giver et slag med halen i overfladen. Det er min anden sæson i åen, og jeg har stadig til gode at fange en stor laks, så nu skulle det være. Jeg står derefter med Ole som tilskuer og fisker gentagne gange ned over fisken, og efter cirka 20 minutters fiskeri, kan vi endelig se, at noget har taget ormen. Den slipper dog desværre hurtigt igen. Kastet efter lander nøjagtig samme sted og denne gang napper laksen ormen uden at slippe den igen. Efter en fight på cirka 12-15 minutter uden de store komplikationer, kan jeg lande min første forårslaks nogensinde med en størrelse på 90 cm og 6,75 kg. Jeg må indrømme at både fighten og gåturen med laksen tilbage til bilen, gav lidt ømme arme. Det var dog det hele værd!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This