I Sønderjyske Brede Å er der indtil videre i 2022 taget 12 laks med den største på 101 centimeter og 10,18 kilo til Martin Dalgaard. En af de andre heldige og dygtige fiskere ved åen er Paul Erik Roager, som netop har fået en fin fisk:

– En planlagt fridag skulle bruges på en fisketur til Brede Å, fortæller han. – Det er min tredje tur i år efter sæsonstart. Med håbet om at fange en af åens laks, prøvede jeg fra morgenstunden først det populære stykke kaldet ECCO ved Bredebro – uden held. Derefter gik turen vestover mod det ydre stykke ved Mjolden. Efter 20 minutter kom det længe ventede hug på den knaldgule kondomspinner midt ude i åen – tungt og hårdt. Fisken viste sig hurtigt i overfladen, da min bremse var stillet stramt for med modhageløse kroge et det vigtigt, at holde laksen hårdt, så den på ingen måder får slap line. 

– Fighten varede vel 5-8 minutter, og da der ikke var nogen i den umiddelbare nærhed, måtte jeg selv lande den. Det gik ret udramatisk og i andet forsøg gled laksen ind i nettet og kom op på marken. På samme stykke noget længere henne gik to andre lystfiskere, der tog billedet af mig. De fangede samme dag øvrigt også begge laks omkring samme størrelse. Så vi har ramt en ny opgang af laks, der ofte kan være hugvillige. Min laks, som var ny PR, havde friske havlus, var 90 cm lang og vejede 7,8 kg. Det var en fantastisk oplevelse. Herfra en stor tak til foreningens bestyrelse og vandplejeudvalg, der med deres enorme arbejdsindsats har en stor andel i det dejlige fiskevand, som vi har i Brede Å.

Du kan følge med i fangsterne ved Brede Å her.

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This