– Jeg havde planlagt at fiske med min gode ven Steen Thams om eftermiddagen, fortæller Jesper Affeldt. – Vi fik pakket den lille Fiat med flyderingen, stænger, vaders og diverse grej. Velankommet til vandet finder jeg desværre ud af, at jeg har glemt min fluestang. Nå men fiske det skal vi, så turen går rimelig hurtigt hjem for at hente min stang. Da vil har spildt en del tid med kørsel, beslutter vi os for at fiske på en plads lidt tættere på, end vi havde planlagt.

– Da vi endelig ankommer til vandet i Køge Bugt, går det ret stærkt med at få tøjet på, pumpet flyderingene og rigget stængerne til. Vandet ser rigtig fint ud med små lette krusninger, vinden blæser frisk fra sydvest, så alt ser fint ud. Vi har fisket en del på pladsen før, men det er efterhånden noget tid siden, den har kastet en fisk af sig. Jeg fisker med en friskbundet flue – Brendas mor, en flue som jeg synes ser virkelig godt ud i vandet.

– Efter 30 minutters fiskeri, hvor vi hverken har set eller mærket noget, falder hugget: Den hugger rimelig hårdt og springer fri af vandet lige med det samme. Vi kan se, at det er en god fisk, som jeg har fat i. Jeg får justeret bremsen, da jeg kan mærke, at den trækker en del line af hjulet. Efter lidt tovtrækkeri, hvor fisken både går dybt og svømmer rundt i vandoverfladen, får Steen nettet fisken. Efter afkrogning og foto, sættes fiske ud igen. Jeg skyder fisken til omkring 60 cm. Steen beslutter sig for, at han også lige må prøve en af de nybundne Brenda fluer, så han plukker en i æsken. Vi fisker videre og efter lidt tid, har jeg bud efter fluen igen. Denne gang er fisken dog en lille en, som vælger at hoppe af efter flere krumspring. Kort inden vi sætter mod land får Steen også en fisk, men den vælger også den hurtige udvej og slipper fri efter lidt akrobatik. Alt i alt en herlig tur i flyderingene.

FOTO: STEEN THAMS

Forshaga Akademin

 

Variant over fluen Brenda - B

 

     

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This