– Jeg har netop holdt sommerferie på Ærø, og der skulle selvfølgelig fiskes, fortæller Jan Pryds. – Gennem ferien havde jeg haft et par ture, men uden det store held, så i dag da de lovede vindskifte og blæst, satte jeg vækkeuret til at ringe klokken 04.15.

– På det første spot var vandet for grumset. Jeg tog derfor til et nyt spot – gode gamle St. Albert, hvor der var let grumset vand. Det var helt perfekt. Allerede i første kast fik jeg en havørred på cirka 45 cm, som hurtigt blev genudsat. Hmmm – det lugtede af mere, så jeg gik et godt stykke ned langs de høje skrænter ved Vejsnæs, og kom så langt sydover, at vandet igen blev grumset til. Herefter gik jeg tilbage til, hvor vandet var halvuklart med et let svæv.

– Jeg tog straks 5-6 kast med Sandeel i Black Copper UV, for at se om der var liv i vandet, og der var fisk… Skiftede igen til Sandeel Matt White med enkeltkrog, og mærkede herefter i to af kastene et puf til agnen…. Så skiftede jeg igen til en SG Sandeel i 15 gram Motor Oil UV og trekrog, hvorefter jeg igen mærkede endnu et puf – og i andet kast sad den der rigtigt. Havørreden leverede en fed, fed fight med flere udløb, og hjertet bankede seriøst, da den skulle i nettet. Sikkert nede imellem netmaskerne kunne jeg se, at den var tromle tyk og stor – ca 70 cm. Jeg tænkte straks, at jeg hellere måtte veje den ind til årskonkurrencen i Ærø Sportsfiskerforening, og den viste sig at være 67cm og 3570 gram, slutter han.

Du kan se en video fra dagen her.

Har du selv fanget en god fisk på kysten, så husk at sende os et par linjer og et godt foto til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This