– fredags varslede vejrudsigten, at stormen Nora skulle ramme Danmark, siger Yana Berntsen. – Derfor skulle dagen udnyttes fornuftigt, så min kammerat og jeg tog på tur i vores lokale sø efter gedder. Der var virkelig stilhed før stormen, ingen vind, og helt stille på søen.

– Allerede efter et par kast havde vi efterfølgere. De var aggressive, men meget forsigtige. Min kammerat dog snart den første fisk i nettet. – Fantastisk tænkte jeg, de er sultne. Men efter det, var det blev der helt stille… Der gik cirka en time, før jeg fik et kæmpe chok, da en mindre gedde fulgte med ind til båden, og fik mig nærmest til at tisse i bukserne af skræk. Jeg var desværre uopmærksom, og fik ikke kroget fisken. Man det var nu meget underholdende at se lidt action, og få pulsen op at køre i et øjeblik. Mon ikke at den fik en lige så stor forskrækkelse, som jeg selv gjorde?

– Vandet var meget grumset på grund af alt det regn, vi har fået de sidste par dage. Selv om vi prøvede forskelige farver agn med lidt pang i, var det ikke nok til at få dem i tale. Det eneste, der interesserede dem, var naturlige farver. Alt fra kobber, til sølv, hvidt og sort. Efter at have prøvet lidt forskelligt i min boks, gik jeg tilbage til min hvide jerkbait Rapper. Den har efterhånden fanget mange fisk, og er godt slidt. Grunden til, at jeg er helt vil med den, er at den er langsomt synkende og passede perfekt til de dovne vinter fisk.

– Jeg kastede den ud, strammede linen lidt, og gav den lov til at synke lidt. Efterfølgende jerkede jeg den ind, og holdt nogle lange pauser. I det øjeblik jeg holdt en spinpause, kom der et hårdt ryk, og jeg g et kraftigt tilslag. Jeg kunne mærke, at denne fisk, i hvert fald ikke var lille. Kampklar, var den også. Den hoppede og viste attitude, så der gik noget tid, før den gad at opgive, og komme med ind til båden samt op i nettet. Det er efterhånden lidt over et år siden jeg startede med at fiske efter gedder, og i alt den tid, har jeg aldrig set en gedde som denne. Fisken her var ikke noget monster – ingen PB eller noget. Men for mig var det nok den smukkeste gedde, jeg nogensinde har fanget.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This