Karpefiskeriet i de svenske skovsøer er noget helt specielt for mig. Duften af skov, pors, spaghnum og myr – blandet med en diskret snert af dagens boilieflavour, vækker gode minder helt tilbage til firserne, hvor jeg sammen med mine fiskevenner fra Dansk Karusse Konsortium begyndt at udforske karpefiskeriet i Skåne. Gennem de sidste 20 år har jeg selv haft en ødegård i Blekinge sammen med nogle venner. Allerede det første år skaffede jeg 10 geddesikre svenske skovkarper fra Anaboda – Sveriges svar på Gisselfeld. Fiskene blev sat den sø, vi har lige neden for vores ødegård, og der har de så gået og hygget sig de sidste 20 år, mens de er blevet større og større.

På en lille pynt i søen er der lige akkurat plads til mit lille et-persons Akto telt – samt tre stænger, der placeres i vifteform. Rundt omkring er der intet andet en skov i alle retninger – lige på nær ødegården selvfølgelig, hvor en god gang friskbrygget morgenkaffe altid venter, når nattens fiskeri er forbi. Karpepladsen er en sand perle, og når man sidder med taklerne fiskene på yderkanten af åkanderne langs egen bred og følger det summende liv i skoven, føles det som om som om man befinder sig langt ude i vildmarken, selvom den nærmeste by blot er 8 kilometer væk.

Forleden var jeg på arbejdsweekend i ”Den Gustne Elg”, som vores ødegård hedder. På turen benyttede jeg lejligheden til en nat ved søen, efter jeg havde fodret en enkelt nat forinden. Klokken seks om morgenen blev jeg vækket af et fuldbolods one-toner run, og da jeg satte krogen, blev der svaret igen med et massivt udløb væk fra åkanderne. Siden sidst jeg var her, havde jeg nedskaleret grejet til en let 2,5 lbs stang, som virkelig kom på overarbejde, da jeg skulle presse den hårdtfightende karpe tilbage mellem åkanderne. Undervejs tog den lige et par udløb på tværs af de andre stænger sidelæns gennem åkanderne, så det var en stor lettelse, da fisken omsider gled over nettet. Og hvilken fisk – en perfekt og gudesmuk lineær spejlkarle med en helt unik skæltegning, som jeg tydeligt kan huske fra den dag, jeg satte netop denne fisk ud for tyve år siden.

Karpen, der vejede cirka 7 kilo, huggede på en pink CFC Spicy Squid pop-up fisket med en curved chod rig over en sparsom fodring af 18 mm Spicy Squid og almindelig dåsemajs.

Vi ses derude – Jens Bursell

 

Hvidovre Sport

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This