– Sidste år startede min kammerat Jonas Løgsted og jeg en tradition om en årlig forårstur til Gotlands kyster, fortæller Kasper Weidick Iversen fra Team Sportex. – Så da hytten var lejet, færgen var booket, og til sidst bilen pakket, gik turen afsted en sen fredag aften i sidste uge. Målet var at fiske Øland den første morgen, og derefter tage færgen til Gotland. Jeg havde brugt lidt ekstra tid på forhånd, for at finde nogle interessante spots på Øland. Det skulle vise sig at være et godt valg. For da vi ankom til den tredje spot, placerede jeg med min Sportex Tiboron RS-3 Seatrout et perfekt kast på bagsiden af en stor sten.

– Et par langsomme omdrejninger på hjulet efterfulgt af et spinstop, resulterede i at blinket stoppede promte. Hugget føltes allermest som at ramme i en stor blæretangsbusk. Jeg løftede stangen og sagde “Øv bund bid” til min kammerat. Men blæretangsbusken var ikke enig, og satte i et kæmpe udløb med flere spring. Dens sølvside skinnede i solen som det pureste sølv. Fisken vidste lige, hvad den skulle gøre for at rive sig løs, og valgte at forsøge sig med alle de beskidte tricks den kendte, igennem blæretangsbuske, rundt om store sten, flere store spring, i mellem benene på os – osv. Flere gange så vi den i overfladen i en helt anden retning end linen pegede… Men efter at have løbet rundt efter den, kunne min kammerat sikkert lande fisken.

– Allerede på turens første dag, blev mit mål for turen indfriet, da jeg kunne løfte den tykke gris op ad vandet til et hurtigt fotoshoot. Tilsidst vinkede fisken pænt farvel med halen, da den forsatte ud mod dybet. Efter lidt tid var der igen fast fisk, denne gang en lidt slankere fisk i slut 60erne. Havde vi mere tid, så ville pladsen helt sikkert have leveret flere flotte fisk, men færgen ventede på os i Oskarshamn.

Fortællingen om resten af turen forsættes her på fiskogfri.dk

Læs mere om kystfiskeriet efter havørred på svenske Øland her.

 

Jans Lystfiskershop

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This