Flemming Madsen – en legende i dansk lystfiskeri – gik i går aftes bort. Her på redaktionen har vi netop fået den triste melding om hans alt for tidlige død – og det gør os virkelig ondt.

I årtier har Flemming gennem sit fiskeri inspireret masser af lystfiskere til nye fiskeeventyr – både ude ved vandene og gennem sine mange fine artikler i Fisk & Fri. Den første store milepæl satte han uden tvivl som en af de mest ihærdige og succesfulde pionerer i det skandinaviske laksetrollingfiskeri, som han var en af de allerførste til at dyrke seriøst op igennem slutfirserne og halvfemserne. Men det var ikke kun indenfor laksetrolling, at Madsen ikke var bange for at opdyrke nye vande og fiskepladser – og op gennem årene er det blevet til pionerfiskeri efter alt fra havkat til sildehajer.

De seneste par år var det især søfiskeriet efter gedde, aborre og sandart, der havde Flemmings store interesse, og som i alt andet han har rørte ved – har han gjort det virkelig godt. Men vigtigst af alt var ikke hans pionerfiskeri og alle de imponerende storfisk: Flemming var et fantastisk menneske og en rigtig god fiskekammerat som alle os, der kendte ham – vil komme til at savne.

Æret være dit minde Flemming. Din stjerne vil brænde klart på fiskehimlen.

 

Jens Bursell

 

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This