– Jeg kommer fra Struer og har dyrket det meste af mit å-fiskeri i Storåen ved Holstebro, fortæller Jacob Jensen. – Som mange nok ved, starter sæsonen først den 16. april i de vestvendte åer, men ikke i Gudenåen. Så da jeg i år fik muligheden for at blive medlem, tog jeg chancen. Om ikke andet kan man da starte sit fiskeri allerede fra 1. marts. Selvom chancerne for at fange noget så tidligt, ikke er særligt store, har man da muligheden for lige at genopfriske kasteteknikkerne. 

– For nogle dage siden tog min far og jeg vores anden tur til Gudenåen i år: Vi går og fisker på det øverste vand med flue, og vejret er skønt. Hen på eftermiddagen er vi egentlig ved at være trætte, og overvejer om vi bare skal køre hjem. Men da min far lige har investeret i en ny spinnestang, kunne det også være sjovt lige at få prøvet den af. Vi kører derfor lidt længere ned af åen og får parkeret bilen.

– Vi bliver enige om, at vi ikke gider at tage nettet med, da vi alligevel ikke kommer til at fange noget. Så vi får pakket fluestængerne væk og spinnestængerne ud – og går ned til åen. Efter omkring et kvarters fiskeri ser min far 4-5 mindre laks, der trækker ind over det lave vand, muligvis fordi der stod en større fisk ude i åen, der skulle forbi. Da jeg så fisker ned forbi, tager jeg et kast opstrøms – og ude midt i åen stopper min spinner: En flot laks har taget den, og det er slet ikke til at forstå. Jeg får råbt efter min far, der kommer for at hjælpe mig med at lande den flotte forårslaks på 100cm og 9,9kg. Laksen kommer på land, og jeg har hermed fanget min hidtil største laks. En super fed oplevelse og en dejlig start på sæsonen.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This