– De første tidlige guidede ture efter gedder i det sydlige Småland gik ellers fint, fortæller den danske fiskeguide Christian Krintel, som er bosat i Sverige. – Det gav ikke de store krokodiller, men klassisk kastefiskeri med gummiagn gav dog fisk i båden og smil på læberne i kaffepausen. Men så gik vejrguderne bananas, og isen lagde sig tykt i hele området. Så da tyske Julian Sterner sad i sin fiskehytte og stirrede frustreret på en frossen sø, lagde jeg hovedet i blød – og efter nogle timers kørsel rundt i diverse skove, lykkedes det at få den mindste af mine både på et mindre strømvand.

– Alle de lækre små bagvande var selvfølgelig frosne, så vi måtte fokusere på midten af åen, men her stod faktisk lidt fisk – og formiddagen gav da også 4 fisk op til små 5 kg. Så ramte kulden igen, og Julians næste tur måtte aflyses – og¨¨for guiden skulle have nye baglygter til en trailer, men det er en anden historie. Så kom der et par dage med regn og varme, men med 30 meter af 20 cm tyk is foran ramperne, så kommer man alligevel ikke ud.

– Derfor var det i sidste øjeblik, at jeg fik lov til at komme på en ellers lukket elv, da Omar, Chris, Rune og Jeppe fra Danmark for nylig skulle have deres første gedder på deres årlige “Tour de Fisk” i fredags. Jeg fik hurtigt lidt dugfriske tips fra den altid kyndige Adam fra butikken LjungbyFishing i Ljungby og pakkede nogle varme flydedragter til gutterne. Klokken 6 stævnede vi ud i højt humør med 20 cm tykke isflager på størrelse med spiseborde flydende omkring os. Det først planlagte spot så lidt kedeligt ud på loddet, så vi testede det næste. Og bedst som jeg stod og pillede med en løs forbindelse i den ene af Livescope transducerne, konstaterede Chris tørt, at han havde hug. Jeg kiggede op og det lignede jo faktisk fast fisk.

– I næste sekund flexede stangen i bund, da fisken dykkede og hjulet vrælede. Elmotoren blev slukket, nettet kom frem og Goproen tændt. Lidt efter kunne jeg smutte nettet under en gumpetung dame på 13,14 kg. Det her var Chris’ første gedde nogensinde, og mens damen hvilede sig i nettet diskuterede vi gællegreb og korrekt håndtering. På billedet er det guiden der demonstrerer håndtering. Den glade fanger ses til højre i billedet. Herefter fik hun lov at svømme videre og Chris satte sig ned med en velfortjent øl og proklamerede, at det jo ikke rigtig gav mening at fiske mere den dag. Men det gjorde det nu, for morgenen leverede yderlige 7 fisk op til 3-4 kg. Alle var jo en del mindre end førstefisken, hvilket Chris da også pointerede. Efter frokost var fiskeriet stendødt igen, men efter at de 4 gutter var taget hjem, kunne jeg alligevel ikke dy mig for lige at tage et par timer. Det var lidt sløjt, men det lykkedes dog at lure en 6-7kgs fisk alligevel.  

– Hvis du selv vil prøve kræfter med sydsvenske gedder eller sandart kan du læse mere på www.swedfishing.com eller kontakte Christian Krintel på christian@swedfishing.com.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This