– Et tilfældigt opkald til en kammerat i går resulterede i en spontan tur på sundet, fortæller Fisk & Fris videoredaktør Martin Millinge. – Det lette grej og en kasse med gummidyr blev hurtigt pakket. Klokken var 11, inden vi sad i båden i Rungsted Havn – og vi skulle begge hente børn senere, så tid var ikke det vi havde mest af.

– Klokken 11.30 var vi på vandet, og tog det første træk over nogle gamle sandsugerhuller. Der gik ikke længe, før min kammerat fik en flot torsk på lige under tre kilo. – FEDT tænkte vi. Det bliver én af de dage, hvor vi tager to træk-max – og så hjem igen. Men… vi blev klogere. Vi kunne finde masser af fisk på loddet, men det var tydeligt, at de stod helt nede på bunden og trykkede sig – uden rigtig at ville noget. Jeg tænkte, at det nok havde været lettere, at få Lea Wermelin i tale om at frede Øresund for erhvervsfiskere, end at få fiskene til at bide.

– Et træk blev til to. To blev til tre. Og lige som vi var tæt på at kaste håndklædet i ringen samt hente børnene, kom der flex på klingen. YES! Endelig en fisk til mig også. Men glæden blev hurtigt afbrudt af en forudindtaget skuffelse. – Det er en bette én, nåede jeg lige at sige til min kammerat – og så startede fighten ellers. Den fine torsk gav flere gode, tunge og lange udløb, der gav lidt vatarme efterfølgende. Jo tættere den kom, desto mere kunne jeg godt se, at det var en pænere en af slagsen. Vægten blev straks flået frem. Den stod og svingede lidt, men endte på fem kilo rent. Tilfredsheden og glæden var stor, og vi gav fiskeriet en lille time mere, inden vi sejlede ind – uden flere fisk. Fiskene huggede på Westins softbait Sandy Andy på 40 gram i farven gul/rød.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This