– Vi var heldige at få booket en båd på nordsjællandske Donse Dam til en hyggelig aftentur, fortæller Lars Dag Erichsen. – Vandet var blik stille, og der var sommerstemning samt lunt i luften. Svanerne sloges og lavede spektakulære landinger, der brød aftenstilheden – og lappedykkerne lavede parringsdans fuldstændig, som vi lige havde set i Vilde Vidunderlige Danmark på TV.

– Jeg var afsted med mine to drenge på 10 og 12 år, og formålet med turen var at få noget geddekontakt og gerne en enkelt spisefisk med hjem for at gøre oplevelsen komplet. Det er nemlig ikke lykkedes at få en gedde i båden før. Mor havde sendt os afsted med pizza, sodavand og en kold øl til far. Ham på 10 insisterede på at ro, og det endte med, at han fik os hele vejen rundt i søen i flot siksak kurs. Undervejs lå vi perfekt til et kast langs åkandekanten med min rød-hvide hi-lo wobler, og det gav et godt hug samt en fin fight på min syv fods spinnestang. Drengene klarede landingen med stor panik og fire hænder på fangstnettet. Men op i båden det kom den. – Jeg havde regnet med den var lidt større, sagde den mindste. Ja virkeligheden kan være skuffende i forhold til internettet… Det var en gedde på 61 centimeter, som røg med hjem til aftensmaden. Drengene har leget rundt med hovedet her til formiddag samt tjekket tænderne ud, og det er en vigtig del af opdragelsen.

– På vej ud havde vi forfodret lidt med majs for at vende tilbage efter suder lige før solnedgang. Og ganske rigtigt. Ham på 12 fik et solidt hug, men manglede rutinen til lige at give modhug og få fisken med ind. Så skete der ikke mere, hvorefter vi rodede ind i tusmørket. Turen op til bilen gennem skoven var også lidt hyggelig, og vi snakkede meget om, hvad der fandtes i skoven. Den lille tog mig spontant i hånden bare for en sikkerhedsskyld…

 

Jans Lystfiskershop

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This