– Onsdag eftermiddag, efter at have lavet skolearbejde over Zoom, besluttede min studiekammerat og jeg os for at tage ud og snakke videre over lidt fiskeri, for at få afbræk fra onlinemødernes kedelige natur, fortæller Thor Hoff-Hansen. – Jeg hoppede på cyklen og cyklede fra min lejlighed på Nørrebro ind mod et sted langs havnebassinet, hvor jeg havde set et par flotte torsk blive hevet op tidligere på sæsonen. Efter at have strabadseret mig gennem byen med stang i hånden og en overfyldt taske på ryggen, kunne jeg hoppe af cyklen og nyde det sidste lys, der faldt over byen – ikke nogen dårlig start på turen!

– Jeg riggede op med en 20 grams rød og gul jig og gik i gang med at affiske området. Min kammerat ankom kort efter og begyndte at følge samme mønster. Efter at have trasket lidt rundt på den nu mørke kaj uden held, valgte jeg at skifte grej til en næsten helt sort jig med en masse glimmer på bugen. Der var åbenbart fede børsteorme på torskenes ønskeliste, for der gik ikke mere end et par kast før der var hug. Torsken søgte efter et par meters indspoling mod bunden, men jeg nægtede den nogen betydelig mængde line, da jeg tidligere på aftenen havde mistet endegrej til bunden netop dér. Efter dette ene flugtforsøg var det meget lige til. Mit net kunne akkurat nå vandoverfladen, men det krævede, at min kammerat hang udover kanten i en noget penibel situation, vandtemperaturen taget i betragtning. Vi skyndte os derfor at få den i nettet og op. Det var en pæn torsk på 3 kg med maven fuld af skaldyr. Det var en fin spisefisk, så den blev renset, og vi fik pakket sammen for at komme hjem. Det var aftenens eneste fangst om end der kort efter var et monster af en fisk på krogen, som ikke blev landet. Nu kribler det bare for at komme ud og få ram på min fipskæggede Moby Dick. Fisken smagte iøvrigt fantastisk.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This