– I de næste uger, vil tæt på en halv million babyørreder svømme ud i havet gennem op mod 50 forskellige fynske vandløb. Sådan lyder det i en pressemeddelse fra Assens Kommune. – Fiskene vil blive sat i vandet, som en led i Havørred Fyn-projektet, som de seneste 30 år har været med til at sikre, at Fyn lige nu står rigtig højt på lystfiskerturisternes liste over destinationer, hvor man kan svinge snøren i vandet.

– Der er julelys i øjnene og spænding i maven op til årets store fiskeribegivenhed. Nemlig den måned, hvor de tæt på en halv million babyørreder slippes løs i de fynske vandløb. ”Det er en eksamen og en festtid for os hos Fyns Laksefisk. Det hele går op nemlig op i en højere enhed. Det er kulminationen på at passe, pleje og ikke mindst opdrætte havørredyngel i halvandet år, når man ser dem svømme afsted ude i den frie natur”, fortæller fiskemester ved FGU Odense, Linda Bollerup Høgh, der håndterer udsætningerne på Fyn og øerne frem til d. 14. april. I Assens sættes ud den 9. og 14. april udsætningen på Fyn er begyndt den 6. april.

– Havørred Fyn og udsætningerne af fisk er et fælles fynsk projekt, der er bakket op af alle 10 fynske kommuner, som har til formål at sikre den unikke bestand af havørreder hele vejen rundt om øen ved at understøtte det økosystem, som fiskene er dybt afhængige af. ”Vi er meget stolte af at samarbejdet i Havørred Fyn, og de resultater, som vi sammen skaber her for at sikre bestanden, men også for at forbedre levevilkårene for ørrederne. Og det betyder særligt meget for os i Assens Kommune, da vi er en attraktiv lystfiskerdestination med mange dejlige kyststrækninger, hvor mange kommer for at fiske”, siger borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen. Assens Kommune har fornyligt overtaget projektlederskabet i Havørred Fyn, og er tovholdere på den nationale lystfiskerstrategi. Og derudover er kommunen i fuld gang med arbejdet med det kommende kyst- og lystfiskercenter, som skal ligge i Assens.

Havørreder vigtige for lystfiskerturismen

– Havørredfiskeriet er en populær hobby og passion både i Danmark og i udlandet, og de mange turister på jagt efter den sølvblanke fisk er kærkomne gæster i det fynske. ”Lystfiskergæsterne indfinder sig ofte uden for den typiske højsæson, fordi havørredfiskeriet peaker henholdsvis i foråret og efteråret. Sæsonudvidelse er netop noget af det, vi har stort fokus på med hele vores outdoorsatsning, og Havørred Fyn-projektet spiller en vigtig rolle i forløsningen af dette potentiale”, siger direktør for Destination Fyn – Rasmus Hessum. Med en bemærkelsesværdig stigning i indløsningen af fisketegn og en tendens til flere unge lystfiskere har det seneste år under Covid19-pandemien kun været med til at øge det store potentiale for Fyn som havørredmekka.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This