– Et af mine mål i 2022 var at få min første havørred på 50 cm på fluen, og drømmen har verseret i mit baghoved siden jeg startede op med fluefiskeriet i september sidste år. Sådan lyder det fra Rasmus Ditlefsen. – Jeg havde pladserne, grejet og selv om teknikken ikke var den bedste, så burde det kunne lade sig gøre.

– Jeg havde fisket i et væk i et par dage, før jeg på dagens sjette rev fandt en stime fisk. Fisken tog hårdt og linen røg lynhurtigt ud i mellem mine fingre. Jeg hørte bremsen skrige for første gang, og jeg råbte højt “DER VAR DU”. Men så ramte adrenalinen og alt min erfaring blev tilsidesat. Kaos indtraf i en fight, hvor jeg ikke havde styr på en skid. Jeg tog chancen, inden den var kørt træt og fik den i nettet. Et kæmpe sejrsbrøl indtraf, og jeg ville så vade i land med fisken. MEN de rystende ben, glatte sten og et fejltrin gjorde, at det næste jeg så var himlen… Så lå jeg der i havet med drømmefisken i nettet og kunne ikke finde fodfæste igen, imens mine vaders blev fyldt med iskoldt vand.

– Lars Rytter stod på revet ved siden af, og som han sagde “det eneste jeg kunne se i bølgerne var din din hat, en fluestang og et fangstnet med en sprællende fisk”. Det næste jeg ser er, at fluen ryger ud af nettet i en flot bue hen over himlen, og jeg vidste nu at røg nettet under vand, så var fisken med stor sandsynlighed væk. Bølgerne fortsatte med rulle ind over mig, og vandet i mine vaders var nu nået ned til sokkerne. Endelig fandt jeg fodfæste og kom op at stå med fisken, spyttede saltvand ud af munden, imens jeg råbende af glæde gik mod land, men en fisk jeg aldrig glemmer… Det tog 26 ture før jeg fik den første på 50 cm, og det bedste er, at der nu ikke er ligeså langt igen, før den næste på 50 cm hugger. Lars, som kun havde fisket med flue i to timer før denne tur, havde også en fantastisk dag, da han endte med at få ikke mindre end 4 fisk på fluen.

– Selvom jeg var gennemblødt, fortsatte jeg med at fiske på ren adrenalin i fire timer yderligere… for tænk nu hvis jeg kunne fange en mere. Fisken var 50 cm og vejede 1,375 kg.

 

Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This