– I går 9.10 hentede min fiskemakker Nicolai mig og så var der afgang, fortæller David Sølling, der til daglig arbejder som elev i Mertz Jagt og Fiskeri. – Vi havde planlagt en tur efter gedder i vores lokale yndlingssø her på Lolland/Falster:

– Da klokken er 9.30, er vi ved vandet og begynder at gøre os klar til at få jollen i vandet. Temperaturen er lige over 5 grader, og der er en frisk vind på 4-5 m/s. Snart efter sejler vi ud, og fiskeriet begynder! Vi starter med at fiske over det dybe vand med forskellige softbaits. Vi smider ankeret og lægger en masse kast på kryds og tværs. Men der er meget stille i vandet og ingen synlig aktivitet Vi mærker faktisk ikke noget de første to timer, men omkring klokken 12 beslutter vi os for at sejle helt ned i den anden ende af søen, hvor jeg før har haft rigtigt godt fiskeri på det lidt lavere vand.

– Jeg skifter til en Westin BullTeez 18cm 53g, og vi ligger nu 20-25 meter ude og kaster ind imod sivene. Vandet er klart, og jeg kan se min agn hele vejen ind. Jeg tager tre kast og pludselig kommer der en god fisk ud af det blå og indhalerer min agn 6-7 meter fra stangspidsen. Det giver et super godt ryk i stangen, og så begynder fighten, som er kort og kontant. Nicolai er hurtigt klar med nettet, og vi får landet fisken sikkert og hurtigt! Målebåndet siger 108cm, og vægten er lige knap 9kg. Hun er tynd og slank, så jeg håber meget på, at vi møder hende igen til marts. Dette var dagens største fisk men lidt senere på dagen fik jeg to mere på henholdsvis 1,7kg og 2,4kg.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This