– Jeg har fisket rigtig meget i Skjern å med tohåndsfluestang og binder alle fluer selv, men har holdt pause i fem år, fortæller Henrik ”Gnisten” Pedersen. – Her i år besluttede jeg mig dog for at tage laksefiskeriet op igen, og var jeg så heldig, at laksen her huggede allerede efter 1 times fiskeri lidt nedstrøms for broen i Albæk.

– Den smukke laks huggede meget forsigtigt, men jeg fandt jo hurtigt ud af, at det var en fin fisk. Den tog ikke de voldsomme udløb – kun lige tværs over åen et par gange og så et par plask i overfladen. Fighten tog cirka 20 minutter. Til sidst måtte jeg dog sande, at mit fangstnet ikke nyttede noget til lige den fisk, men heldigvis kom der nogle meget behjælpelige folk og hjalp til. Man lærer vel af sine erfaringer, så efterfølgende har jeg nu købt et rigtigt stort fangstnet, som passer bedre til laksefiskeri, slutter han. Laksen var 105 cm, vejede 10,4 kg og var 53 cm rundt om bugen.

Har du selv været et smut ved åen med laksegrejet, så lad os høre hvordan det gik. Send os din fortælling og et godt foto – gerne vandret – til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Forshaga Akademin
Henrik Perdersen med sin flotte tikilos laks taget på flue i Skjern Å.

Henrik Perdersen med sin flotte tikilos laks taget på flue i Skjern Å.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This