– Jeg havde booket båd til den 2/1-22, fortæller Allan Larsen. Min makker og jeg havde planlagt en tur efter aborrer, men med et massivt lavtryk over Dannark, vidste vi godt, at fiskeriet kunne blive besværligt.

– Vi var på søen i tåge og dis cirka klokken 08.00, og på de de sidste par ture forinden, havde vi fundet agnfisk i et specielt område af søen. Her havde vi også fanget nogle pæne aborrer, og vi havde lagt nogle waypoints, så det ville være let at prøve igen. Vi havde set enkelte store fisk i det område tidligere, som dog ikke ville bide. Nå – men vi fandt agn på vores waypoint, og så gik vi ellers i gang med fiskeriet.

– Mit grej bestod af en meget blød stang med et pasternoster takel, 0,42 mm fluecarbonforfang og en enkeltkrog. En lille skalle blev søsat efter aborrerne, og efter cirka 15 minutter kunne jeg se min skalle blive urolig. Lidt efter bøjede min stang lige så forsigtigt, og jeg gav et hurtigt modhug. Yes der var kontakt, og med det samme kunne jeg mærke, at ikke var en aborre. Fisken gav tunge dybe træk mod bunden, så jeg vidste, at dette kunne være en stor gedde. Og ja – efter cirka 5 minutters stille fight kom der en storgedde til overfladen med enkeltkrogen siddende i saksen.

– Så kom spørgsmålet, om den var over de magiske 10 kilo. Efter en hurtig tur i slyngen og et par billeder kom den uskadt tilbage i vandet. Yes – den rundede de 10 kg, så der var stor jubel i båden. Aborrerne ville absolut ikke lege med den dag, og vi fangede for at være helt præcis igen, men vi fik lidt flere gedder op til cirka 5 kg. Moralen må være, at selv store fisk tager også små agn.

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This