For rigtig mange geddefiskere starter fiskeriet først for alvor, når den første efterårsrusk sætter ind, og vi har hørt om en del fine fisk de sidste par dage – blandt andet fra Anders Bønnelycke Nørgaard:

– Alarmen ringer klokken 05:15 lørdag morgen, og jeg er allerede frisk, inden jeg drikker morgenkaffen. Frisk, fordi jeg skal på en længe aftalt geddetur med en ny fiskemakker. Det er altid spændende at fiske med andre gedde-entusiaster, så der kan nørdes og deles nye tips & tricks. Bilen er pakket med madpakke, geddegrej og flydering. Vi skal fiske en mellemstor sø, som jeg selv har fisket en del gange. Denne sø har tidligere givet store fisk og rigtig mange 5-8 kg gedder. Typisk byder søen på godt geddefiskeri, og en nultur har jeg aldrig haft.

– Da vi ankommer til søen, blæser det omkring 3 m/sek, og forholdene virker perfekte. Vi får fisket mine sædvanlige spots af, men vi mærker ingenting. Efter et par timers fiskeri begynder jeg at mærke nogle forsigtige hug, men desværre ingen gedder i nettet. Min makker tager dog én gedde på omkring 50cm. Efter tre timers fiskeri spørger han, om vi ikke skal sejle ind og spise frokost, og den er jeg med på. På vejen ind, formår jeg at tage en ”lille” gedde på 5,5 kg og 85 cm. Gedden blev taget på Westin Platypus 190mm i farven Drag Queen.

– Klokken 10 begynder det at blæse rigtig meget omkring 6- 8 m/s, og min makker bliver nødt til at pakke sammen og køre hjem, da kajakken blev for træls at styre. Heldigvis har jeg anker med og beslutter mig for at blive 2-3 timer mere. Strategien er at svømme ud på et spot, lægge anker, fiske alle vinkler af i 20 – 30 minutter, skifte mellem alle mine yndlingsagn og derefter finde en ny spot. Efter yderligere tre timers fiskeri uden nogle hug beslutter jeg mig for at svømme mod land og pakke sammen. På vej tilbage beslutter jeg mig for at give den et sidste skud med den samme agn, som gav fisk tidligere på dagen, nemlig Westin Platypus, og allerede i tredje kast på den selv samme strækning, vi har fisket mange gange, mærker jeg et kæmpe hug, og så endda på ikke mere end 1,5 meter vand. Efter fem minutters fight får jeg nettet fisken, og jeg kan godt se, at det er en mulig PR fisk. Da jeg allerede er tæt på land, svømmer jeg ind, hvor jeg måler og vejer fisken i nettet i vandkanten. Gedden er hele 114 cm og 11,3 kg. Og så var en ellers kedelig tur forvandlet til en stor succes med en monstergedde lige på falderebet.

 

Friluftsland

 

Anders Bønnelycke Nørgaard med sin flotte 11 kilo+ gedde.

Anders Bønnelycke Nørgaard med sin flotte 11 kilo+ gedde.

 

    Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This