– Efter at have haft dagvagter, hvor jeg var oppe kl. 04:45 og skiftede til aftenvagt, vågnede jeg tidligt i går på trods af, at jeg kun havde fået fem timers søvn, fortæller Tom Rydstrøm. – Jeg kiggede ud af vinduet. Randers Fjord viste tænder, det var diset og let støvregn, men jeg tænkte, at det måske var det, som kunne friske en op. Og så var det ellers bare på med joggingbukser og trøje, på med vaders, fat i grejet som altid er parat til hurtig udrykning i garagen – og så afsted på en tur i fjorden.

– Der blæste en frisk vind, og der var begyndende opklaring med god strøm og stigende vand. Ja – der var fine forudsætningerne for en havørred til middag. Jeg lagde ud med en Ilures Kutling bronze på 12 gram. Der skete ikke så meget, men lidt små nap og en lille ørred blev det til. Så skiftede jeg til samme blink i en rå udgave, og så begyndte der at ske noget. På dette blink fik jeg et par stykker lige under målet, og en hun på cirka 50 cm. Den gav en god fight, og jeg syntes den fortjente at svømme videre til næste år, efter hun har været i åen.

– Kastet efter kom der igen et godt hug, og denne gang var det en han på 45-50 cm, som passede til gryden derhjemme, så den kom i galgen. Der skete ikke noget i et stykke tid, men så sagde det ellers bang, helt ude i kastet, som denne gang var blevet lagt ind mod land over 30 cm vand. Den fik travlt, sprang to gange og så svømmede den ellers mod mig, så det gjaldt om at spinne hurtigt ind, samtidigt med der skulle lægges pres på. Den gik lige forbi mig og fortsatte en 20-30 meter. Jeg dirrede, for jeg kunne se, at det var en pæn fisk. Den lagde sig i strømmen, og jeg lagde pres på, så meget jeg turde med det lette grej, og efter flere udløb kom den tættere på, så jeg kunne se størrelsen, og den var bare STOR. Den cirklede omkring mig uden at komme op til overfladen, og jeg måtte bakke flere gange, da den var ved at svømme mellem benene på mig. Endelig kom den dog op i nettet ved første forsøg.

– Jeg fandt min priest frem, hvorefter den fik et gok, og så gik den lange tur ind til land, hvor jeg endelig kunne se og nyde en fantastisk han havørred, som samtidig var min personlige største efter at have genoptaget mit fiskeri for 2½ år siden efter næsten 30 års pause. Så fik jeg fat i målebåndet, mens mine hænder stadig dirrede – 68 cm. Herefter sad jeg og sundede mig, rensede mine to fisk, og gik hjem – glad og tilfreds. Vægten hjemme stod stille ved 3145 gram i renset stand.

– I fjorden anvender jeg altid en let spinnestang fra SG 8’1” 3-14 gram med et Daiwa Fuego LT 2000. Linen er en 0,08 mm og jeg bruger lette agn. Mine favoritter er Sillingen, små Snurrebasser og ikke mindst Ilures, som har udviklet en ”Kutling”, der fisker fantastisk, når der er noget vind. Denne gang var det som sagt en rå Kutling på 12 gram, som var det effektive våben mod en grov fjordørred.

 

Friluftsland sommer

 

To flotte havørred til Tom Rydstrøm taget i Randers Fjord.

                                                                                     To flotte havørred til Tom Rydstrøm taget i Randers Fjord.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This