– Jeg tog til Brede Å ved ottetiden om morgenen her i går, fortæller Peter Mumm. – Fiskeriet startede med, at jeg tog et stræk et par kilometer vest for Bredebro. Efter en times fiskeri fik jeg hug af en absolut stor fisk, men mistede den efter et minuts tid.

– Til daglig arbejder jeg sammen med Torben Hansen fra Bredebro Lystfiskerforening, og vi havde aftalt at mødes for at fiske sammen, når han op på formiddagen kom ud til åen sammen med sin søn Mikkel. Vi begyndte at fiske på et stykke noget længere vestpå, end det jeg havde gået på fra om morgenen af. Efter en god times tid huggede laksen på min spinner ude midt i åen. Det gav først et par meget kraftige ryk, da jeg gav modhug, og så tog den et voldsomt udløb opstrøms. Jeg signalerede til Torben, og han kom hurtigt hen for at guide mig under fighten. 

– Mikkel kom også løbende, og nåede at filme det hele med sit GoPro. Det var bare for fedt! Efter en spændende fight, hvor vi et par gange, til alles store jubel, fik laksen at se i overfladen, nettede Torben laksen, og så fik vi bekræftet, at det var en rigtig stor laks. Den blev hurtigt målt til 98 cm, og der blev taget et par fotos, inden jeg kunne genudsætte fisken, der var min første laks! Kvoten på laks over 75 cm er opbrugt, så jeg kunne, ikke mindst til min kones ærgrelse, ikke tage laksen med hjem. Men det at fange en stor stærk laks i en dansk å og derefter at genudsætte den, var helt sikkert en oplevelse jeg aldrig glemmer! 

 

Boatshow 2023

 

Brede Å

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This