– Den 23. februar kom endelig dagen, som jeg havde ventet længe på. – Min foretrukne geddesø i det midtjyske var næsten isfri. Den var ihvert fald isfri nok til, at jeg i min Savage Gear High Rider uden problemer kunne komme ud på søen. Jeg har fisket i søen mange gange og ved, at der kan være fisk næsten overalt, men regnede i dag med, at de skulle findes på de dybeste steder, og at jeg skulle fiske tæt på bunden samt meget langsomt. De første par timer gik derfor med at prøve forskellige steder og diverse agn, mens jeg nærmede mig stedet i søen, hvor der er dybest – nemlig omkring 6 meter. Her regnede jeg egentlig med, at jeg kunne finde fiskene. Men efter at have af fisket dybet af med både store gummi dyr, solide jerk baits og spinner baits uden kontakt, gik jeg over til at dørge med en Holigan Roach i motoroil farve, og jeg kom ikke langt, før en fin 85 cm og 4 kilos gedde lod sig friste. Jeg tog et hurtigt billede, hvorefter den fik friheden igen.

– Jeg fortsatte med dørgningen lidt rundt i søen og endte på modsatte side af, hvor jeg gik i land. Jeg frøs nu ret meget om fødderne, så jeg begyndte derfor at dørge hjemad og tænkte, at én fisk jo også er fint, så er det da ikke en nultur. Pludselig fleksede min stang for vildt, og jeg fik den taget ud af stangholderen. Jeg mærkede med det samme, at det var en god fisk. Hvor god kunne jeg ikke lige vurdere, da den havde hugget ude på 40-50 meter. Jeg lagde lidt pres på og kunne se fisken plaske i overfladen ca. 40 meter ude. Herefter fulgte den pænt med, indtil ca. 5 meter fra flyderingen. Så gik den dybt, og her kunne jeg for alvor mærke, at det var en stor fisk, og den var bare tung.

– Til sidst fik jeg presset den op til overfladen, og her tog den 2-3 gode udløb, hvor jeg blev trukket godt med. Så var det lige som, at kræfterne slap op, og jeg fik den hen til flyderingen. Jeg fandt nettet frem og kunne her se, at det godt kan blive problematisk at lande den, da den var meget stor i forhold til nettet. Det lykkedes mig dog at nette den fra halen af første gang og tænkte – yes den var der, men der gjorde jeg regning uden vært: Pludselig sprang gedden helt ud af nettet og tog endnu et vildt udløb mod bunden. Heldigvis var den kroget supergodt, og det lykkedes mig at lande den kort efter. Det var vel egentlig først der, da den lå i nettet, at jeg rigtig kunne se, hvor stor den egentlig var, og hvor tung den føltes. – Den da måtte da slå min tidligere PR på 1. meter og 7,6 kg, tænkte jeg. Jeg sejlede derfor ind til land, hvor vægten sagde 10,8 kg, efter at jeg havde trukket nettes vægt fra. Storgedden var hele 109 fuldfede cm. Hvilken fisk og hvilken oplevelse. Efter lidt billeder fik den lov til at svømme ud i friheden. Tak for kampen, slutter Kristian Knudsen.

 

Nordic Outdoorshow 2022

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This