– Mine to kammerater og jeg ankom til søen klokken syv om morgenen for at starte fiskeriet ved solopgang, fortæller Nikolaj Lolholm. – Vi får pakket og sejlet ud samt får hurtigt nogle hug, men desværre ikke noget, der vil blive siddende.

– Jeg vælger at skifte agn, og tænker at min Hybrid Pike i den lille udgave skal prøves, hvilket viser sig at være en god idé. Allerede i første kast får jeg et kanonhug fra en gedde på 105 centimeter. Den bliver hurtig målt med hjælp af makkeren Mathias, hvorefter vi sejler lidt, inden den anden makker Kristian får en gedde på 103 centimeter.

– Det er bare fedt, at vi allerede har fået to meters fisk, og vi har også fået flere mindre fisk under 1 meter, men fiskeriet dør lidt ud på grund af tågen, der har lagt sig ned over søen. Senere kommer der dog lidt opklaring i vejret, og igen hugger fiskene, så vi får lidt flere, inden det dør ud igen.

– Det er til sidst helt dødt, så vi sejler tilbage til bilen, men beslutter os lige for at tage en par kast, inden vi sejler. Kristian får en gedde mere, og også jeg får et godt hug. Fisken kæmper rigtig godt. Jeg tænker, at det nok bare er en fisk på omkring meteren. Da den kommer lidt tættere på, vender den dog om, og jeg får en lille sejltur på slæb i kajakken, inden jeg til sidst får fisket presset op og landet den i nettet, hvor vi ser, at den faktisk er ret stor. Vi får målt gedden til 117 centimeter – wow. Den vejer 11,2 kilo inklusiv vejeposen, hvilket giver 10,3 kilo uden. Yes – gedden ligger på min top tre af gedder på over 10 kilo, og den er en ny PR i længde. Min gamle rekord var 114 centimeter og 13,18 kilo.

 

Et grønnere valg - Friluftsland
 

 

Nikolaj Lolholm med sin 117 cm gedde. Øverst kammeraten Kristian med sin 103 cm fisk.

Nikolaj Lolholm med sin 117 cm gedde. Øverst kammeraten Kristian med sin 103 cm fisk.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This