Min kammerat skrev til mig klokken 21 forleden aften, og han spurgte, om vi ikke skulle ud og have et aften/nat træk på kysten, fortæller Emil Søby. – Jeg var ikke meget for det, da jeg skulle arbejde dagen efter, men forholdene var virkelig til at tage ud. Så det endte jo, som det plejer, med at vi stod ude ved pladsen lidt før solnedgang, og der var rigtig mange fisk på pladsen.

– Havørrederne var helt klart i forskellige størrelser, og det var sikkert en flok, der var på vej mod åen. Min ven fik hurtigt en fisk lidt over målet. Den var i rigtig flot kondi og tromle tyk. Lidt efter havde jeg en rigtig god fisk oppe på min agn, og jeg råbte til min ven, at nu skulle han nok til at være klar med nettet. Og ganske rigtigt: I næste kast, der hvor fisken havde været oppe før, så hamrede den flotte ørred – du kan se på billedet – på. Fisken sprang med det samme fri af vandet, og efter en rigtig god fight endte den i nettet, hvorefter den – efter et hurtigt foto blev sat ud igen.

– Fisk som denne mener jeg er super vigtige at genudsætte, da det jo er de her gode gener, som vi gerne vil have, at der bliver sendt videre.

Husk at du kan læse masser af artikler om havørred og kystfiskeri i fiskogfri.dk´s artikelarkiv her.

 

GHrejXperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This