– Vejrudsigten sagde høj sol samt næsten ingen vind, og det plejer at være godt til søørreder, fortæller Johannes Thorbjørn Hansen. – Jeg ventede med at tage afsted til det blev eftermiddag, hvor der ville være flere insekter og hundestejler i overfladen. Så da det blev eftermiddag, gjorde jeg min fluestang i klasse 5 klar og tog afsted.

– Solen stod højt på himlen, og jeg regnede derfor med at fiskene ville stå i skyggerne. Jeg gik derfor langs med brinkerne, hvor jeg fiskede på skellet mellem skygge og sol. Jeg tog ikke lange kast, men derimod korte og præcise kast, hvor jeg derefter legede lidt med fluen.

– Der gik ikke langt tid, før der kom en rigtigt flot søørred op og smadrede til min sorte Wooly Bugger i overfladen lige foran mine føder. Da den dykkede ned igen, satte jeg krogen og en vild fight startede. Den mente åbenbart, at den ville op til mig, da den pludselig sprang op mod mig og landede på noget dødt siv snask lige ved mine føder. Det gjorde ikke ligefrem fighten mindre nervepirrende, da den nu havde viklet sivsnask rundt om mit forfang. Fisken fightede vildt og var svær at få kontrol over. Den var især glad for at plaske i overfladen. Til sidst lykkedes det mig at liste den over net kanten og glæden spredte sig inde i mig. Efter et par hurtige billeder slap jeg den smukke fisk fri igen, hvor den eksplosivt svømmede afsted mod dybet.

 

Kystblink Harald Nyborg

 

Sørred fanget af Johannes Thorbjørn Hansen

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This