– Jeg besøgte i weekenden en stor dansk sø, der i de senere år har leveret nogle virkelig fine sandart og gedder, fortæller Jakob R. H. Nielsen. – Fiskeriet er midlertidigt blevet betydeligt dårligere, og fangster af de store eksemplarer af gedder og sandart er ofte udeblevet. Med dette i baghovedet tog vi på søen i søgen på rovfiskene, og på trods af at have noget af det mest avanceret ekkolodsteknologi med, skulle der søges længe, før der blev fundet rovfisk at fiske til.

– Endelig identificerede vi en enlig stor rovfisk en meter over bunden på ni meter vand. Jeg listede min McWalleye jig stille ned mod fisken, der instinktivt reagerede på min agn og rejste sig 1-2 meter for at først at afvise agnen og derefter vende tilbage og tage jiggen. Øjeblikket efter kunne vi lande en velproportioneret sandart på 78cm og 5.65kg – lækkert.

– I disse tider hvor mange af vores søer er under pres fra erhvervsfiskeriet kan jeg kun opfordre til at behandle vores store rovfisk varsomt – brug gumminet til landing, afkrogningsmåtter i bådene og ikke mindst vejeslynger. På den måde bidrager vi lystfiskere i hvert fald til at langt de fleste fisk overlever og kan genfanges.

 

Boatshow 2023

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This