– Min mand Lasse og jeg var sidste år nede og fiske pighvar, og besluttede at vi ville gøre det til en tradition hvert år først i maj, fortæller Rikke Andersson. – En kammerat tog med sammen med hans børn, og han fik desuden også en flot pighvar på omtrent kiloet på samme spot, hvor vi fik vores fisk:

– Vi stod op klokken seks og lavede kaffe samt fodrede Mille – vores 7 måneder gamle baby. Herefter var vi på stranden klokken 7.30 og riggede grejet til samt pakkede baby i barnevognen og startede fiskeriet ved Børsmose. Fiskeriet begyndte et godt stykke oppe af kysten, og så fiskede vi sydpå. Efter godt en time til halvanden nåede jeg til en sandbanke, som gik ud mellem to revler, hvor der så rigtigt lækkert ud. Efter et hurtigt kig til baby, gik jeg ud på sandbanken og i tredje kast fik jeg den der fornemmelse af, at man har fanget bunden eller en sten. Der var en helt tung dødvægt i stangen. Men – et par sekunder efter kommer der to små ryk, som fjernede alt tvivl om, om hvorvidt man skulle have fanget den eneste sten på stranden…

– Og så startede jeg ellers bakgearet for at trække pighvarren ind på land. Et par gange viste den sig i overfladen, dog ikke tydeligt, men tung var den. Det var en stor, tyk fisk på 51cm og 2.5 kg, som Lasse hurtigt landede med at fast greb, og han kunne straks se at det var en god fisk! Det var bare en super fed oplevelse, slutter hun.

Er du selv blevet inspireret til at prøve pighvarfiskeriet på Vestkysten, så tjek artiklen ”Pighvar for begyndere” her.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This