– Aftenen før min sidste fisketur blev brugt på sofaen med meget små øjne efter en lang arbejdsdag, fortæller Hilsen Mads Kentov. – Det var sådan en aften, hvor man bare burde gå tidligt i seng for at få et par timers ekstra søvn. Men da jeg så ud af mine små sprækker, at forholdene var tæt på næsten perfekte næste morgen til en jagt efter en overspringer – ombestemte jeg mig. Det var lige hvad der skulle til, for at jeg gik fra at være træt og sløv til pludselig at være fuld med energi. Der var ikke noget at rafle om: Jeg skulle pakke udstyr og gøre klar, så jeg hurtigt kunne nå en tur inden arbejde næsten morgen. Det betød dog også, at jeg skulle umenneskeligt tidligt op for at kunne køre afsted og nå en times fiskeri – og så køre hele vejen tilbage igen. Nogen ville nok mene, at med den tid, jeg ville bruge på transporten, ville det ikke kunne betale sig. Men chancen for at få en af det store flotte blanke var alt for stor en fristelse, og jeg kunne bare ikke stå imod.

– Da jeg ankom til pladsen, var vandet og vejret lige så vildt, som jeg havde ønsket det. Jeg startede med fiskeriet og måtte bruge tunge agn for at kunne holde kontakt til gennemløberen. Jeg oplever, at vinterfiskeriet efter store fisk fungerer godt med tobisimitationer. Jeg fiskede derfor med Sømmet i 28g fra Westin. Jeg fiskede på en lang strækning, hvor der ikke er meget andet end et tangbælte. Der kommer ofte fisk her, som er inde og vende.

– Pludselig kom hugget, og fisken fik det ellers i forvejen oprørte vand til at sprænge i luften. Jeg vidste med det samme, at dette var sådan en fisk, jeg var kommet efter. Efter en god fight stod jeg nu der og havde en sølvblank overspringer på 70cm i nettet, og havde pudsigt nok glemt alt om at være træt og udmattet. Fisken er fra Østsjælland. En fantastisk måde at starte dagen.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This