– Jeg havde en vild dag i går, starter Peter Agis Larsen sin beretning til Fisk & Fri. – Den var helt forkert på flere måder og alligevel helt rigtig. Historien starter med, at jeg havde købt mig en ny fiskestang fra min lokale butik. Min gamle kyststang har cirka otte år på bagen og er blevet lidt mere slap end godt er. Så jeg ville have en ny, og jeg vidste at Jagt og Fiskerimagasinet sammen med Savage Gear har fremstillet en fantastisk skøn kyststang, som bare skulle være med de allerbedste dele, der findes at bygge en stang af.

– Den er så kommet med hjem og er blevet pakket frem flere gange og beundret, men ikke prøvet, fortsætter han. Så ser jeg på Facebook Jens Bursell´s omtale af sit nye krogningssystem, så jeg beslutter at prøve hans Claw Connector. Jeg læser derfor hans hans opslag igen og laver en kopi. Så binder jeg Claw Connectoren på en Sandeel og lægger den i grejkassen.

– Jeg kører så et smut i Nordhavnen, hvor jeg får fundet et spot på en flad sten i kystsikringen tre meter over vandet, hvor jeg laver et par kast. Så kommer der et ægtepar forbi, og de spørger så, om jeg fanger noget. Og lige i det øjeblik, jeg taler med dem, går mit spinnefiskeri på autopilot. Jeg spinner ind i et opadgående tempo og laver spinstop. I det samme kommer der et smæld af et ryk fra min agn. Mine arme strammer linen op, og jeg giver modhug. Jeg har bid, får jeg sagt til ægteparret, som stopper og spørger, om det er sandt. Må vi kigge på, spørger de, og jeg siger åndsfraværende “øøøhhh ja”.’

– Jeg kan hurtigt mærke, at det er en fisk, som har en del vægt bag sig, og den slår nogle tunge slag med hovedet. Jeg må råbe til min fiske nabo, om han kan hjælpe med at lande fisken, og han kommer hurtigt til hjælp, men må alligevel bevæge sig meget forsigtigt ned over kystsikringens store sten. Jeg får fisken tættere på land, og den kommer i overfladen. Fritz min hjælper råber op, at den er for stor til nettet. Fuuuckk tænker jeg, for den kan ikke kanes her. Den skal i det net! Jeg lægger derfor et massivt pres på fisken for at give Fritz mulighed for at nette den. Men, men, men – på netrammen stikker den af og dykker ud i dybet. Jeg står som en idiot med løftet stang oppe i luften samt strakte arme og prøver at give den lidt plads til at rase af. Det går ikke så godt. Den får løs line en gang, og så svømmer den ned i en af de tangfyldte sten. Jeg når lige at tænke, at nu er den væk.

– Men – jeg strammer op og mærker heldigvis, at den er der endnu. Stangen bukker sig halvt, og jeg trækker fisken op i overfladen ind mod det lille net. Jeg vil have den op til Fritz, og først til sidst lægger den sig på siden, så den kan blive foldet sammen nede i nettet. Jubelskrig fra os begge to. Fritz kommer op til mig, og vi jubler igen samt får fisken ud af nettet. Jeg ved, at det er en ny PR, før den bliver målt og vejet. Den måles til 66 cm og vejer 2,795 kilo. Jeg får trukket en plade chokolade bare op af gemmerne, og vi deler chokoladen, fisken og øjeblikket. Det er for vildt er vi enige om. Nu er jeg hjemme og tænker på at denne dag bare var utrolig, slutter Peter.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This